EVELINE JOLIE & EVY GOBEYN

SPORTLAUREAAT 2012-2013

De sportraad en sportdienst van Zelzate organiseerden op vrijdag 12 september 2013 de viering van sportlaureaat in de feestzaal van het gemeentehuis. Het werd geen uitgebreide viering in tijd, alsook bleef de schijnwerper veeleer gericht op de kandidaat die de titel behaalde. Hij of zij alleen ontving een trofee. In het verleden kregen alle kandidaten een plaats vooraan de zaal en ieder van hen ontving een beker, waarbij een grotere voor de laureaat. Anders dan andere jaren was dat de leeftijd van de jeugdkandidaten opgetrokken werd van -16 naar -19 jaar. Wat we jammer vonden omdat -19 jaar niet echt tot de beloftevolle leeftijd kan gerekend worden. In het opmaken van de palmaressen hadden we trouwens rekening gehouden met -16 en +16 jaar maar later bleek dat een streep door de rekening geweest te zijn. Zo viel Fibe De Pauw terug naar -19 jaar en belandde ze alzo bij onze jongere judoka's. Tenslotte kende -19 jaar enkel belangstelling van judoka's en was er geen enkele kandidaat uit de andere sportclubs. In totaal bracht de club zeven kandidaten naar voor, namelijk vijf judoka's -19 jaar, één sportverdienste en één sportploeg competitie. Meer bepaald: Fibe De Pauw, Eveline Jolie, Gina-Lisa Perinotto, Rubén Martens en Robin Roegiest als -19 jarigen, Gerda Dhont als sportverdienste en onze damesploeg die kampioen werd in de 2de afdeling van de interclubcompetitie. Het was Eveline Jolie die de titel van sportlaureaat kreeg bij de jongeren, waarbij we het jammer vonden dat Gerda en de ploeg niet tot de laureaten behoorden. Hoe dan ook onze gelukwensen voor Eveline, waarbij wij toch ook onze overige kandidaten niet willen vergeten, want zij hadden allemaal een stevig en mooi palmares.
Ieder lid van de sportraad beoordeelt de kandidaturen en geeft daarop punten in geheime stemming, die nadien verzameld en opgeteld worden.

In Maldegem organiseerde men op dinsdag 17 september 2013 eveneens de viering van sportlaureaat. Onze club kon hiervoor drie leden in aanmerking brengen en motiveerde, zoals in Zelzate, dit uitgebreid met foto en palmares. De kiezing was er van een heel ander karakter, namelijk daar gaf een afgevaardigde van iedere sportclub punten aan de kandidaten. Daarnaast was de organisatie heel wat uitgebreider en kwamen er alle kandidaten in de kijker te staan. Onze drie judoka's waren Evy Gobeyn, Lars Loncke en Brent Loncke. Het was Evy die in Maldegem bekroond werd als sportlaureate. Een mooi resultaat, waarvoor proficiat.

Onze kandidaten nog eens op een rijtje:

ZELZATE
MALDEGEM
Kandidaten Sportlaureaat -19 jaar: Kandidaat Sportverdienste: Kandidaten Sportlaureaat
Jolie Eveline < Sportlaureaat Dhont Gerda Gobeyn Evy < Sportlaureaat
De Pauw Fibe   Loncke Lars
Perinotto Gina-Lisa Kandidaat competitieploeg: Loncke Brent
Martens Rubén Damesploeg Interclub kampioen 2de afdeling
Roegiest Robin

Hieronder de kandidaten die we voorgedragen hebben. Klik op hun foto en zo weet je wie ze zijn.

Eveline Jolie Fibe De Pauw Gina-Lisa Perinotto Rubén Martens Robin Roegiest Gerda Dhont Damesploeg
Evy Gobeyn Lars Loncke Brent Loncke

Tijdens de feestzitting in Zelzate werden 24 foto's getrokken door Johnny Martens. Om ze allemaal te zien: KLIK HIER.

In Maldegem werden eveneens foto's getrokken. In totaal 11 en om ze te zien: KLIK HIER.