Robbe DHONDT
Sportlaureaat 2016 - U18

ZELZATE (3 FEBRUARI 2017)
De sportdienst en sportraad van Zelzate huldigden op vrijdagavond 3 februari 2017 een aantal Zelzaatse sporters op het gemeentehuis van Zelzate. Het werd een vrij sobere organisatiewaarbij enkel de winnaars voorzien werden van een beker en een aankoopbon. Verleden jaar werden ook de andere kandidaten beloond met een beker. Waardoor ook zij de nodige aandacht kregen.
Onze club had drie kandidaten met een mooi palmares voorgedragen en dit in de U18-categorie. Deze groep bestond uit Gina-Lisa Perinotto, Robbe Dhondt en Ahmed Soltan. Buiten hen was er nog een andere kandidaat (motorcrosser) zodat er uit vier sporters een keuze moest gemaakt worden. Robbe Dhondt werd uiteindelijk gekozen als sportlaureaat en ontving hierop een mooie beker en een bon, ter waarde van 100 euro.
Aan het einde van de feestelijkheden kreeg Gina-Lisa Perinotto nog een afzonderlijke hulde als sportbelofte en dat werd alsook beloond met een geldprijs. Enigszins jammer dat Ahmed Soltan (evenals de zovele andere sporters) niet de verdienste van een klein aandenken kreeg.
Het programma van de avond omvatte sportlaureaat, sportbelofte, sportclub competitie, sportclub recreatie en sportverdienste en werd beëindigd met een receptie.

ASSENEDE (28 JANUARI 2017)
In Assenede werd er ook Sportlaureaat georganiseerd waarbij Keano Humblé tweede werd. We kregen hiervan het volgend bericht alsook een foto.
Op 28 januari was er de huldiging "Sportlaureaat van Groot Assenede" hierbij moest Keano zijn meerdere erkennen in een beloftevolle AKRO gymnaste die vorig jaar de wereldtitel in China wist te veroveren. Ook was er een jongedame genomineerd die geselecteerd was voor deelname aan de Jeugd Olympische Spelen en dit in het short track. De tegenstand was dus niet van de minste...

Onze drie Zelzaatse kandidaten

Bovenaan: