1ste DAN

Arun Deleersnyder

19 januari 2020

PROFICIAT!

Arun kwam als zevenjarige peuter in onze club. Een stil maar wel aandachtig kind dat net voor de grote vakantie van 2011 haar geel blokje verdiende. In 2013 zagen we haar als pupil (U11) verschijnen op de wedstrijdmat, waarop ze 14 wedstrijden leverde om er een zilveren en vier bronzen medailles te behalen. Haar palmares begon een verdere vorm te krijgen in 2015 als miniem (U13), maar de doorbraak kwam er vanaf 2017 als cadet (U15). Vanaf dan bleef ze onder de meisjes aan de top staan van het aantal overwinningen met telkens het hoogst aantal ippons. Ze werkte zich niet alleen op wedstrijdvlak in de kijker. In 2016 ontving ze haar groene gordel, het jaar nadien de blauwe gordel. De bruine gordel werd genoteerd in 2018. Van dan af lag de weg open naar de zwarte gordel. Haar 10 wedstrijdpunten verzamelde ze vrij snel in 2019, maar ze diende te wachten tot 2020 om haar examen voor 1ste dan af te leggen. Het reglement bepaalde immers dat haar 16de verjaardag in dat jaar diende te liggen.
De voorbereidingen voor het technisch gedeelte van het examen begon in de laatste maanden van 2019 onder leiding van lesgever Fran├žois Marckx. Buiten Arun was er ook nog Thomas De Rubbel, die hij moest opleiden naar zijn bruine gordel. Daardoor kon Arun haar partner vinden om met hem het examen af te leggen. Wat kon omdat hij in 2020 de leeftijdsklasse van U18 had bereikt. De dag van het examen lag op zondag 19 januari 2020 in Zwijndrecht of het ogenblik dat Arun voor het eerst voor een driekoppige jury diende te verschijnen. Met de opdracht om daar haar stijloefeningen, valoefeningen, worpen en controletechnieken te tonen. Een opgave waarbij ook de zenuwen onder controle moesten gehouden worden. Uiteindelijk kreeg ze het verlossend antwoord van de jury, dat ze geslaagd was voor haar 1ste dan en daarop voor het eerst de zo fel begeerde zwarte gordel mocht dragen.
Arun verdient dan ook, meer dan terecht, onze gelukwensen. Daarnaast willen we ook Fran├žois niet vergeten, want hij had gestalte gegeven aan dit succes. En het is de zoveelste judoka in onze club die hij onder zijn leiding zonder falen aan deze, alsook hogere dangraden, wist te helpen.

Foto's hieronder spreken boekdelen. Werden getrokken door Barbara De Backer. Waarvoor dank.