Een fiere Eveline met haar "splinternieuwe" zwarte gordel

Eveline Jolie

20 mei 2012

Proficiat!

> Plaats de cursor op de foto's zowel hierboven als hieronder (Foto's Camiel Saelens)

1 april 2012 was voor Eveline Jolie geen aprilvis want op die dag veroverde ze in Zele haar laatste shiaipunt en kon ze zich met een totaal van 10 punten aanbieden voor het examen van 1ste dan. Op 1 januari 2012 stapte ze als cadet over naar de beloften en op 29 januari 2012 ging ze naar haar eerste shiai in Zele. Met de kampioenschappen in februari en haar tweede shiai in maart verzamelde ze op korte tijd 9 punten. Zodoende kwam ze na een periode van iets meer dan twee maanden aan haar nodige punten. De voorbereidingen voor het examen werden zoals steeds tijdig opgestart door François Marckx. Lies Van Vooren werd hierbij betrokken als partner en meteen bleek dat een goede keuze te zijn.
Eveline trad toe tot de club op 10 september 2005 en was op dat ogenblik 8 jaar. Buiten het judo beoefende ze ook nog zwemmen en turnen. Drie smaken waar ze uiteindelijk voor het judo koos. Haar eerste wedstrijden leverde ze in 2006 op het clubkampioenschap en de dag nadien op het pupillentornooi in Zelzate. Als cadet begon ze door te breken nadat ze technieken mocht doen die bij de pupillen en miniemen niet waren toegelaten. Het gaf haar vertrouwen en opening om zich op nog andere technieken toe te leggen. En daaruit vloeide het resultaat dat ze op de prille leeftijd van 15 jaar en dit na zes maanden bruine gordel, de stap naar zwarte gordel kon zetten.
Ze toonde op zondag 20 mei 2012 in Zele haar technische kwaliteiten waar ze zo goed als geen opmerkingen kreeg. Haar gehalte was hoog en ze behoorde tot de judoka's die de hoogste punten van de dag behaalden. Na het examen, waar 36 judoka's aan deelnamen, ging men uiteindelijk over tot het uitreiken van de zwarte gordel en het diploma. Een uiteindelijke beloning voor haar en voor François, die daarbij de verdienste heeft dat hij Eveline had "vol gestopt" met de beste technieken. Aan beiden dan ook onze gelukwensen, waarbij we overtuigd zijn dat Eveline meteen de weg zal willen inslaan om haar volgende dangraad te bereiken.

Van Eric Veulemans ontvangt Eveline de zwarte gordel Ontvangst van de dangradenkaart en het diploma
Met François op de foto, die haar zover gebracht heeft Rony De Brabander volgde in de zaal het examen van Eveline
De spanning was eraf, dus mocht er "eentje" gedronken worden