Eveline 3e dan

Eveline JOLIE

16 oktober 2016

Proficiat!

Nadat Eveline Jolie op haar wedstrijdkaart het 10de punt had behaald, waren haar ogen gericht naar de 3de dan-graad. Hiervoor moest ze een reeks dagen opofferen in de zomervakantie om tussen de zon en de regen haar weg te vinden in de examenstof. Daarna kwam de herfst alsook de details en haalde François Marckx zijn schaaf boven. Kennis en vlotheid werden meer in elkaar gepast totdat zondag 16 oktober zich aandiende. Als partner had ze Gill Holvoet of een judoka die in judoclub Deinze zijn strepen aan het verdienen is om in juni voor 4de dan te gaan. Wat op zich al een pluspunt was voor Eveline. Het examen kwam er en zoals men weet moet men 18 punten behalen om erdoor te zijn. Het is niet vanzelfsprekend om dit puntenaantal te verhogen, maar als men 20 punten kan bereiken spreekt men van een goed examen. Eveline had ergens nog een puntje in haar kimono zitten en dat voegde ze aan de 20 toe. Dus 21 punten die ze verdiend had op de drie onderdelen kata, worpen en controletechnieken. Iedere keer gaf een onderdeel 7 punten prijs. Een mooi resultaat want het is toch zo dat alle onderdelen een stuk uitgebreider zijn dan bijv. een 2de dan-examen.
Eveline was 8 jaar toen ze op 10 september 2005 met haar blote voeten onze judomat betrad. Druppelsgewijs ging haar lichaam de richting van een judoka uit en dat lichaam liet ze uiteindelijk testen voor een 1ste dan-graad. Op 20 mei 2012 verkreeg ze met een stralend gezicht deze gordel. Maar ze wilde meer en in de meimaand van 2014 trok ze voor de tweede keer naar Zele waar ze op 20 mei haar 2de dan kreeg. En nog eens twee jaar later voegde ze er de 3de dan aan toe. Wat het daarbij nog mooier maakt, is dat ze nog maar 19 lentes telt, alsook dat ze met haar 3de dan het eerste lid in onze club is die op zo'n jonge leeftijd deze gordel wist te behalen. Kortom, dat verdient veel gelukwensen.
Hierbij moet ook aan toegevoegd worden dat François Marckx haar een opleiding heeft gegeven die niet veel andere trainers hem nadoen. Door een constante druk te leggen met weinig toegevingen, heeft hij voor de zoveelste keer een product afgeleverd dat nog maar eens niet faalde. Het eert hem en hiervoor ook onze dank. Tenslotte ook nog meegeven dat Mario Rogiest het examen van nabij volgde en ook hij kan rekenen op onze dank.

Hieronder een reeks foto's waarbij Eveline door de jury werd gefeliciteerd, daarna in beeld kwam met haar 3de dan, alsook op de foto ging met haar partner Gill Holvoet en onze hoofdtrainer François Marckx.
De foto's werden ons toegezonden door Frank Jolie, waarvoor dank.