1ste DAN

Gina-Lisa PERINOTTO

22 januari 2017

Proficiat!

Nadat ze op 1 januari 2016 haar overstap van U15 naar U18 had gedaan, kon ze als bruine gordel beginnen aan het behalen van wedstrijdpunten voor het 1ste dan-examen. En die punten verdiende ze op korte tijd op twee shiais in Zele en de jeugdkampioenschappen. Ze diende evenwel te wachten om in 2017 aan het examen deel te nemen. In dat jaar zou ze immers 16 jaar worden. Wat een minimumvoorwaarde was. Tussen haar drukke agenda van wedstrijden, trainingen en stages, gebonden aan de zoektocht naar talenten op topniveau, diende ze ook de richting van het clublokaal in te slaan. Daar werd ze voorbereid in de technieken die ze moest laten zien op het examen van 1ste dan. Na een goede voorbereiding door François Marckx mocht ze zich op zondag 22 januari 2017 aanbieden voor het examen. Rubén Martens was haar partner en met hem toonde ze om te beginnen de kata's, alsook de worpen en de grondtechnieken. De examencommissie beoordeelde haar als geslaagd, waardoor zij als 15-jarige de zwarte gordel, 1ste dan, kreeg toegewezen. Een succes waarvoor ze onze gelukwensen krijgt. En deze gelukwensen gaan natuurlijk ook naar François Marckx.
Gina-Lisa begon op haar 7 jaar aan het judo in onze club. Ze combineerde een tijdlang het judo met turnen en die combinatie zorgde ervoor dat ze in haar gevechten een grote lenigheid aan de dag kan leggen. Uiteindelijk zocht ze volledig haar weg verder in het judo waar ze als lichtgewicht niet altijd voldoende tegenstreefsters vond, maar naarmate haar lichaam zich verder begon te ontwikkelen, kon ze regelmatig een podiumplaats betreden. Wat haar deed prikkelen om de Topsportschool voor een bepaalde tijd te volgen en daarna met gerichte trainingen de internationale weg in te slaan. Op haar palmares staan er intussen al 106 medailles te pronken, waarvan 69 gouden, 26 zilveren en 11 bronzen. Daaronder zitten internationale podiumplaatsen alsook deze behaald op kampioenschappen. Met haar 1ste dan heeft ze daaraan nu nog wat meer glitter kunnen geven.

In volgorde:
- uitreiking