378 foto's (klik)
De uitnodiging die door de directie werd verstuurd naar de ouders en kinderen van de basisschool

JUDODEMONSTRATIE

voor de leerlingen uit de basisschool van Sas van Gent

DINSDAG 11 NOVEMBER 2014

Voor de kinderen van de basisschool in Sas van Gent organiseerde onze club een demonstratie, die zowat een uur in beslag nam. Het gebeuren vond plaats in de plaatselijke sporthal "de Statie". Niet alleen de kinderen uit de basisschool waren aanwezig maar ook tal van ouders. Het programma werd verzorgd door dertig judoka's uit onze club, waarbij zowel jongeren als volwassenen in de planning waren opgenomen. Wat zij vooral lieten zien, waren de vallen uit verschillende hoeken en mogelijkheden, gevolgd door een reeks worpen. Het spektakel werd hierbij verzorgd door de volwassenen, want zij "slingerden" hun lichamen zonder veel problemen de ruimte in. Mooi was hierbij de kata-uitvoering (drie worpen) vanuit een stervorm. Tussendoor werden de aanwezige kinderen betrokken in het vastnemen van een houdgreep, maar ook de poging om eruit te geraken. Uiteindelijk ging men verder met het vertonen van een klem en een verwurging en werd de demonstratie afgesloten met een "aanval" op Eveline Jolie. Zij stond in het midden omringd door verschillende aanvallers. Nadat ze al haar aanvallers had geworpen, verscheen uit het niets de kleine Robbe Dhondt, die op een "klasrijke" manier Eveline wierp en daarna door iedereen als overwinnaar de hoogte werd geduwd.

DANK
Hierbij willen we alle de deelnemende judoka's danken, die alvorens de demonstratie begon nog een uur geoefend hadden, opdat alles volgens planning goed zou verlopen. Daarnaast ook een dank voor Marco Marossi die het contact wist te leggen met de directie van de basisschool. Samen gaven ze ons de mooie kans om onze sport in de sporthal te promoten.

Tijdens de demonstratie werden in totaal 378 foto's getrokken. De moeite dan ook om ze te bekijken en ze werden hieronder in twee linken ondergebracht.

<*>  Op de website van "ZieZeeland" plaatsten hun fotograaf 46 foto's en die zijn te volgen als men >HIEROP KLIKT<

<*>  Charlotte en Eveline Jolie hanteerden voor onze club eveneens het fototoestel en zij klikten 332 foto's bij elkaar.
         Waarvoor onze dank. Men kan ze bekijken als men >HIEROP KLIKT<