Zelzaatse judoka's in het buitenland

Zelzate blijkt de bakermat te zijn voor het judo. Na hun opleiding in onze club zijn enkele judoka's de wereld ingetrokken waar ze een andere judomat hebben opgezocht. De banden met onze club zijn er nog en die willen ze uit dankbaarheid niet verbreken. Bijzonder prettig is hun contactname en die willen we graag op onze website plaatsen.

>>> Huldiging Maarten De Ridder in Nieuw-Zeeland

Maarten De Ridder our National Champion and number 1 player for New Zealand in his age and weight class, was presented a Judo plaque for his National success on behalf of the Southern Area Judo Association. (Namens de Zuidelijke Judo Associatie ontving Maarten De Ridder, onze nationale kampioen en het nummer 1 in Nieuw-Zeeland volgens zijn leeftijd en gewichtsklasse, een judotrofee voor zijn nationaal succes.)

>>> Yves Teirlynck stapte ruim 30 jaar in het beroepsleven en die bracht hem her en der in de wereld. Momenteel verblijft hij in Tokio en zond ons hieronder dit mailtje en foto.

Ik weet niet of jullie me nog herinneren, maar ik was clublid tot ongeveer 30 jaar geleden.
Een paar maand geleden heeft mijn bedrijf me naar Japan gestuurd (mijn 7de internationale plaatsing) en ik leef nu in Tokyo.
Na 30 jaar inactiviteit heb ik het judo weer opgepakt en het gaat geweldig, net of ik nooit gestopt ben. Ik ben de meeste terminologie vergeten, maar de techniek gaat nog.
Een maand geleden heb ik een kampioenschap gewonnen (bij de veteranen, ik word 50 dit jaar) en dat was echt leuk. Voor het einde van het jaar ga ik mijn zwarte gordel herdoen voor de Kodokan (mijn VJF shodan werd helaas niet herkend).
Ik wou gewoon maar even dag zeggen. Judo is een prachtige sport en Aka Karui was een belangrijk onderdeel van mijn jeugd.
Ik hoop dat alles goed gaat met jullie en de club.
Groetjes, Yves.
Hieronder rechts op de foto

>>> Maarten De Ridder

In januari 2013 trokken de ouders van Stijn en Maarten De Ridder naar Nieuw-Zeeland. Beiden bezaten de groene gordel, maar het was Maarten die een vervolg gaf aan zijn judocarière. Op het ogenblik dat hij vertrok was hij bijna 12 jaar of had hij in 2013 de leeftijd van laatstejaars miniem. In Nieuw-Zeeland was het niet zo eenvoudig om uitgebreid aan wedstrijdjudo te doen. Hiervoor dienden dikwijls zeer grote afstanden afgelegd te worden, maar Maarten was nu eenmaal gebeten van het judo.
Op 21 oktober 2016 stuurde zijn mama het volgend berichtje:
Willen laten weten dat Maarten vorig weekend nationaal kampioen is geworden in -55 kg als cadet (15-17 jaar) en junior mannen (15-21 jaar).
Hij maakt nu kans om in het nationaal team te geraken. We wachten af.
Maarten staat met zijn intussen verworven bruine gordel op de meest begeerde plaats, namelijk deze van het goud. Een proficiat meer dan waard.