Michiel ontvangt hier het diploma van 1ste dan

1ste DAN

  
voor
  
Michiel
Van Hamme


Proficiat!

> Plaats de cursor op de foto's zowel hierboven als hieronder (Foto's Camiel Saelens)

3 april 2011 was voor Michiel Van Hamme een cruciale datum want dan diende hij op de shiai te Zele zijn 10de en laatste punt te behalen, wilde hij in mei voor het examen van 1ste dan gaan. En het lukte! Intussen was hij al enkele maanden bezig met zijn voorbereiding en wie anders dan François Marckx trok het zich aan om hem klaar te stomen. Hij was al gevormd in zijn jeugdopleiding en hij maakte het af als bruine gordel op 31 maart 2007. Na een lange kwetsuur moest hij een onderbreking inlassen in zijn trainingen en competitie. In november 2010 durfde hij het terug aan om naar de shiai in Zele te gaan en van dan af werkte hij zijn kaart voor zijn 10de punt af. François bood zich aan als partner en nadat alle puntjes op de i's waren gezet, trok hij op 15 mei 2011 naar Zele. Het examen dat hij aflegde, bezat een hoog gehalte en samen met nog een meisje, eindigde hij op de hoogste punten van de dag, namelijk 20,5. In alle onderdelen samen en in het berekenen van het gemiddelde kwam hij net een half puntje tekort om 21 punten te behalen.
Hij begon met de stijloefening nage-no kata en die voerde hij gecontroleerd uit alsook behield hij zijn stijl toen hij geworpen werd. Het volgend onderwerp waren de controletechnieken en het was een streling voor het oog hoe hij met de houdgrepen, verwurgingen en klemmen wist om te springen. Als laatste kreeg hij de worpen en opnieuw toonde hij met bravoure zijn kwaliteiten. Na het examen, waarbij de opkomst aan judoka's het hoogst lag dit sportjaar, ging men uiteindelijk over tot het uitreiken van de zwarte gordel en het diploma. Zowel voor hem als François viel alzo met de glimlach een zware druk van de schouders. Voor beiden onze gelukwensen, waarbij onderstreept mag worden dat Michiel de kwaliteiten heeft om zonder veel problemen op te klimmen in de volgende dangraden.
Michiel trad in onze club toe op 29 augustus 2001, hij was toen 8 jaar. De gordels gingen dan vlot van wit naar bruin en op 18-jarige leeftijd behaalde hij aldus zijn 1ste dan-graad.

Het heerlijk gevoel om eindelijk die zwarte gordel te krijgen François Marckx heeft het nog maar eens geflikt om iemand hogerop te krijgen
Met diploma en gordel de laatste handdruk van de jury
En nu eens laten zien wat een mooie jongen dat ik ben met die zwarte gordel

KEER TERUG