De zomervakantie loopt ten einde en dat betekent dat we terug naar de richting kijken van de judomat. Dat zal nu ook zo zijn, maar iedereen weet intussen wel dat we in een andere wereld zijn terecht gekomen, namelijk deze van COVID-19.
De vrijheid om er terug aan te beginnen zijn beperkter dan de andere jaren en zijn we als club gebonden aan de adviezen van de Veiligheidsraad, Sport Vlaanderen, de lokale overheid en de richtlijnen die de Vlaamse Judofederatie ons toestuurt.
Maar we konden intussen een licht voordeel creƫren, doordat er thans kan getraind worden op een grotere judomat, die thans 147 m2 bedraagt (vroeger 84 m2).
Daarover eerst wat informatie.
Ons judolokaal aan de Marktstraat valt in een bouwproject waarbij het zal afgebroken worden. Daardoor waren we toe om uit te wijken naar een ander lokaal. Dat vonden we in het gebouw waarin de post zijn activiteiten heeft. Een aantal afdelingen die vroeger te maken hadden met belastingen kwamen leeg te staan doordat deze naar Ledeberg zijn verhuisd. Op het leegstaande tweede verdiep was er ruimte om ons daar te vestigen en gebruikten we de vakantiemaanden om de verhuis te organiseren. Daar hielpen tal van mensen aan mee, die we hierbij ten volle willen bedanken.
Tot daar dit verhaal, waar we hierbij nog aan willen toevoegen dat voor ons in 2022 een nieuwe locatie voorzien is in het gemeentelijk sportproject "Zelzate-Zuid".
Nu terug naar de opstart van de trainingen.
Als start zal het uurrooster niet hetzelfde zijn zoals de andere jaren. Zolang COVID-19 er is, zijn we gebonden aan bepaalde richtlijnen.
De trainingen van woensdag, vrijdag en zaterdag veranderen niet van dagen maar wel de uren van de jeugd, alsook hun groepen zullen anders ingedeeld zijn.
De eerste jeugdgroep (momenteel 5-6-7 jaar) behoudt zijn uurrooster van 14 tot 15 uur (woensdag) en 9 tot 10 uur (zaterdag).
Daarna wordt de judomat en delen van het lokaal ontsmet en daarvoor trekken we een kwartier uit. Hierna komt de volgende jeugdgroep aan de beurt en die zal deze keer bestaan uit judoka's van de 2de EN de 3de groep. Hun training is gepland van 15u15 tot 16u30 (woensdag) en 10u15 tot 11u30 (zaterdag). Het zou hierbij wenselijk zijn (indien mogelijk) dat judoka's die in het vorig seizoen tot de 3de groep behoorden en enigszins hiervoor de leeftijd hebben, thans zouden meedoen in de groep van de volwassenen (woensdag en vrijdag 19u00-20u30). Met de bedoeling dat er meer spreiding is van het aantal judoka's op de mat. Let wel. Het is een vraag om dit zelf te onderzoeken en dit niet meteen als dwingend moet aanzien worden.
Het adres van het nieuwe lokaal is Suikerkaai 10, 9060 Zelzate.
Voor het judo is het lokaal toegankelijk aan de achterzijde (achterzijde Post > via Boerenstraat). Meteen direct in de rechterhoek bevindt zich een deur die via een trap toegang geeft tot de 2de VERDIEPING. Voor velen zal dit een nieuwe omgeving zijn, maar eens boven zullen we ons best doen om jullie wegwijs te maken.
Door COVID-19 zal iedere ouder/begeleider een mondmasker moeten dragen wanneer men het lokaal betreedt. Wij zullen daarbij ook voor de nodige ontsmettingsmiddelen (handen) zorgen. Er wordt ook uitgekeken om vooraf ieders temperatuur te kunnen meten.
Voor onze huidige jonge judoka's is het aangewezen dat ze in hun judokledij naar de training komen. Dat zal misschien niet altijd lukken, maar op die wijze zal er dan toch een beperking zijn in de kleedkamer. Het zal ook zo wel zijn dat er nieuwelingen zich aanbieden en natuurlijk nog geen judokledij bezitten. Zij kunnen trouwens meedoen in sport- of speelkledij.
Opgelet!
Het wordt de clubs opgelegd dat de toegang naar de sportzaal enkel voorzien is voor de sporters. Zodoende mag er momenteel enkel toegang gegeven worden voor de ouders of begeleiders om hun kinderen te brengen en te halen, alsook om hen in te schrijven als nieuw lid. Zoals hierboven vermeld, wel met een mondmasker op. Het verblijf in de zaal mag niet toegestaan worden.
Als laatste:
- de trainingen van de jeugd worden opgestart op WOENSDAG 2 SEPTEMBER 2020.
- de volwassenen starten met de trainingen op VRIJDAG 28 AUGUSTUS.