1ste DAN
Bryan Meijer
Stefan Dhont

> Hierboven onze twee geslaagden en hieronder enkele sfeerbeelden (Foto's Johnny Martens)

Zondag 18 januari 2015 was terug een dag van vreugde voor twee van onze judoka's, die voor hun zwarte gordel gingen. Deze keer bood het examen hiervoor iets meer aan. De laatste jaren zagen we een rij van jonge judoka's naar Zele trekken waarbij ze telkens succesvol terugkeerden met een hogere gordel. Maar nu bleef het niet bij deze jonge garde. Stefan Dhondt is in 2007 op 42-jarige leeftijd aan het judo begonnen en drie jaar later behaalde hij de bruine gordel. Tot daar het gebeuren van een examen in eigen club. Maar de stap naar 1ste dan was nu niet zomaar vanzelfsprekend. Het punten verzamelen op de shiais en kampioenschappen was er niet bij. Maar wel het volgen van een aantal trainingen in Zele kon daar een bijdrage aan leveren. Het vroeg moed maar ook een partner die zich wilde opofferen om al de uit te voeren technieken die aangeleerd en getoond moesten worden, te ondergaan. Tom Van de Voorde gaf daarin de stimulans en Stefan was vertrokken om de speciale trainingen te volgen maar ook om zich te laten opleiden door François Marckx. De stimulans werd nog wat aangedikt toen een tweede kandidaat uit onze club de zwarte gordel wilde behalen en dat was Bryan Meijer. Een stuk jonger maar wel met de nodige inzet om deze dangraad te veroveren. Zijn partner was Rubén Martens, die op 1 januari 2015 in de U18 is terechtgekomen en aldus met zijn bruine gordel Bryan van dienst kon zijn. Rubén moet evenwel 16 jaar zijn om zelf te kunnen deelnemen aan het examen. Dat zal in 2016 plaatsvinden maar hij mocht intussen nu al partner zijn van Bryan.
François wist weer wat doen en zoals altijd begon hij al vroeg aan hun opleiding. Temeer daar hij nu te maken kreeg met een onderling verschil aan leeftijd. De inspanning die ze geleverd hebben met hun partners, kreeg in Zele zijn beloning op 18 januari 2015. Zowel Stefan als Bryan hebben zich kunnen onderscheiden en slaagden in de opgelegde stijloefeningen, worpen en grondtechnieken. Zodoende werd het een feest voor hen maar ook voor de club want voor de zoveelste keer moeten we aanhalen dat al degenen die in onze club opgeleid werden door François tot de geslaagden behoorden. Dus niemand diende te herkansen. Stefan en Bryan zullen we nu zien op de mat met een zwarte gordel. Voor dit succes krijgen ze vanzelfsprekend onze gelukwensen, waarbij we weten dat het bloed in hun lichaam nu meer dan feestelijk rondtoert.
Tot slot gaat nog maar eens onze dank naar François die er zijn tijd ingestoken heeft (en dat zijn heel wat uren) om hen met geduld op te leiden. Daarnaast ook Mario Rogiest die door onze club aangeduid was om het examen te volgen.