1ste DAN

Wesley Van de Voorde

26 mei 2013

Proficiat!

Wesley Van de Voorde wist tijdens de shiai van zondag 3 februari 2013 vier overwinningen te boeken met telkens een ipponzege. Die waren nodig om zijn 10de punt te bereiken om alzo de weg te kunnen opgaan voor het 1ste dan-examen te Zele. In de club begonnen de voorbereidingen hiervoor en intussen werd ook besloten dat hij zijn examen op zondag 26 mei 2013 zou doen. Als partner had hij eerst Eveline Jolie maar door haar kniekwetsuur op het tornooi in Zelzate, werd Frank Schelstraete gepolst om haar rol over te nemen. Vrij snel werd duidelijk dat dit geen probleem was, waardoor François Marckx Wesley verder kon voorbereiden. Zoals altijd was de doelstelling dat de cijfers in de club hoog lagen want een examen is nog altijd een momentopname waar het door de zenuwen nogal eens fout kan gaan. En dat bleek in Zele nodig te zijn want Wesley stond er volledig onder stress. Op de 51 ingeschreven judoka's was hij de 21ste die aan de beurt kwam om dan de drie hoofdonderdelen te tonen, nl. kata's, worpen en grondwerk. Hij bereikte op ieder onderdeel de noodzakelijke punten en slaagde aldus in zijn examen voor 1ste dan.
Wesley was 6 jaar toen hij aan judo begon te doen. In april 2011 behaalde hij zijn bruine gordel en kreeg hij meer en meer zijn plaats in het wedstrijdgebeuren. Zo was hij een vaste waarde in de interclubploeg, die in november 2012 tweede eindigde in het klassement. Zijn eerste wedstrijd beleefde hij in Zelzate op het clubkampioenschap, waar hij nog net geen 7 jaar was en zilver behaalde.
Uiteindelijk is er nu de beloning van een zwarte gordel, waaraan François zijn deel heeft bijgebracht. Voor deze begeleiding alsook de inzet van Wesley en medewerking van Eveline en Frank dan ook graag onze gelukwensen voor dit mooi succes.

Foto hierboven naast de titel:
een fiere Wesley met zijn eerste zwarte gordel

Foto boven links:
François wordt bedacht met een geschenk voor zijn niet aflatende begeleiding.

Rechts:
Frank wordt op zijn beurt bedankt voor zijn taak als uke.

Hiernaast links:
François, Wesley en Frank op een rij voor de foto.

Foto's: Camiel Saelens