ZATERDAG 10 MAART 2012

CLUBKAMPIOENSCHAP TE ZELZATE

Het clubkampioenschap kende een ruime belangstelling zowel van judoka's als publiek. Een andere opvatting van matten leggen en acht verrolbare tribunes zorgden voor een gezellig sfeer waardoor het clubkampioenschap werd geprezen als een zeer mooi familiefeest. Het programma werd gevuld met judoka's uit Wachtebeke en deze samenwerking zorgde ervoor dat er een grotere mogelijkheid was om de poulebladen met een zeker evenwicht in te vullen. In dat geval kon er beter rekening gehouden worden met de leeftijd en de gordelstand. En lukte het niet volledig dan werd er gewerkt in de "best of three" of mengde men jongens en meisjes in een poule. Hier ging het dan wel over de allerjongste deelnemers. Onze club kende vanaf september een groei van jonge judoka's en ook Wachtebeke maakte daarin een opmars. Voor deze judoka's was dus alles helemaal nieuw en ook de ouders waren benieuwd hoe de wedstrijden in het judo in elkaar staken. Hoe dan ook het was prettig om deze kinderen aan het werk te zien, maar ook het verschil te ontdekken ten opzichte van de oudere judoka's die al handig met techniek kunnen omspringen.
De aanvang van de wedstrijden draaide even na 14u30, maar alvorens daarmee werd gestart demonstreerden François Marckx en Mario Rogiest een stijloefening, die kime-no-kata wordt genoemd, waarin slag-, dolk- en zwaardtechnieken aan te pas kwamen. Onder andere met deze kata willen ze op 1 april 2012 naar het Belgisch kampioenschap gaan. En dan werd er gestart met de "internationaal" gekende Robbe Dhondt die het tegen Kurt De Brabander opnam. De allerkleinste, allerjongste en allerlichtste tegen de "bijna" grootste en zwaarste onder de aanwezige judoka's. En wie ging er tegen de mat? Kurt natuurlijk. Hij maakte immers "de zware fout" door naar Robbe te lopen en deze laatste wierp hem met een schouderworp. De vloer van de sporthal trilde hevig toen Kurt tegen de mat belandde, terwijl Robbe een borstomtrek kreeg die dubbel zo groot was dan anders. Daarop werd begonnen met de echte wedstrijden, die door Alain De Pauw, Rony De Brabander, François Marckx en Kurt De Brabander geleid werden. Het jaarlijks beeld dat de jongste judoka's met beentechnieken voor de dag kwamen, was er ook nu te zien. Maar daarvoor zijn het beginnelingen en worden ze wat groter dan tonen ze veeleer een heupworp via een arm rond de nek van de tegenstrever. Het programma werd afgesloten met een poule van drie van de volwassenen waarin Kurt De Brabander, Kristof De Clerck en Alain De Pauw het tegen elkaar opnamen. Kurt was nu "slimmer" geworden en haalde zijn tegenstrevers onderuit met telkens een ipponzege. En jaarlijks laten we Pascal Galens zijn wedstrijden doen. Stefan Dhondt paste zich aan omdat Pascal nu eenmaal een minder geestelijk vermogen heeft. Beiden vochten drie keer tegen elkaar (best of three) en daarvan won Pascal twee wedstrijden en dat maakte hem dolgelukkig. Stefan droeg daartoe zijn steentje bij waarvoor we hem willen bedanken.
Na de wedstrijden was het tijd om de prijzen uit te reiken en het prettige ervan was dat iedereen dit als een cadeautje aanzag waarbij winst of verlies op de tweede plaats kwam. Daarop gingen alle blije gezichten in groep op de foto of een herinnering aan dit clubkampioenschap dat zeker geslaagd mocht genoemd worden.

FOTO'S
Johnny Martens voegde de foto's van het pupillen- en miniementornooi als deze van het clubkampioenschap samen. > KLIK HIER

FILM
Johnny Martens stelde een film samen over het clubkampioenschap. > KLIK HIER

De deelnemers met hun trofeeën of medailles
Een selectie uit de foto's die Johnny Martens gemaakt heeft
De publieke belangstelling
Robbe werpt Kurt Manolito en Kieran in gevecht François werpt Mario in hun katadiscipline
  De prijsuitreiking
Alain en Kurt in gevecht Yoshi (wit) vecht tegen Maniche

De wedstrijden:

MEISJES
1) Schepens Imani; 2) De Vliegher Luna; 3) De Wilde Aline; Van Rompuy Fien
1) Van Sevecotte Amy; 2) De Vos Lauren
1) Perinotto Gina-Lisa; 2) Selleslagh Laura; 3) Bombello Angelina
1) Bombello Alessandra; 2) Blommaert Naïs; 3) Van Ooteghem Vanity; 4) Van de Walle Jana
1) De Letter Amber; 2) Martens Pepa; 3) Goossens Amilia; 4) Versprille Naomi
1) Bombello Alissia; 2) De Pauw Luna; 3) Schelstraete Ineke; 4) Van Eeckhaute Mona
1) Verschaffel Maud; 2) Bombello Alissia

JONGENS
1) Tunyck Manolito; 2) Van de Wege Bram; 3) De Decker Kieran
1) Bily Mario; 2) Verschorre Bjarne; 3) Cornelis David
1) Bidoli Matteo; 2) Brouckaert Xander; 3) De Brabander Joaquim; 4) Verduyn Jarobi; 5) De Rubbel Thomas
1) Rodatos Xandros; 2) Moiseitsiik Arseni; 3) Blommaert Luka; 4) Bouckaert Arne; 5) Lootens Yarnick
1) Carl Jens; 2) De Brabander Yoran; 3) Roegiest Robin
1) Maerten Gianni; 2) Selleslagh Matheo; 3) Van Rompuy Sebastiaan; 4) De Wilde Marcel
1) Moiseitsiik David; 2) Cornette Jarno
1) Van Driessche Jerne; 2) Van den Berghe Jarne; 3) Briers Cedric
1) Perinotto Moreno; 2) Dhondt Jarno; 3) De Mangelaere Tim; 4) Goossens Yörick
1) Coolen Delis; 2) Genbrugge Kyandro
1) Coolen Diego; 2) Martens Ruben; 3) De Ridder Maarten; 4) Genbrugge Kyllian
1) Galens Pascal; 2) Dhondt Stefan
1) De Brabander Kurt; 2) De Clerck Kristof; 3) De Pauw Alain

GEMENGD
1) Van Sevecotte Jodie; 2) Schelstraete Yannick; 3) Briers Edelyn
1) Vanreusel Yoshi; 2) Himschoot Sandra; 3) Wille Maniche
1) Van Sevecotte Amy; 2) Roegiest Robin

KEER TERUG