HULDIGING JUDOKA'S

ZONDAG 5 FEBRUARI 2017

Naar jaarlijkse traditie waren we er terug met onze huldiging van onze judoka’s. Voor de derde keer op rij gebeurde dit in de feestzaal van Sint-Jan Baptist. Zoals steeds werd de organisatie in goede banen geleid en ging het er nog eens gezellig aan toe.

Voor het eerst verzorgde Camiel Saelens niet als voorzitter maar als secretaris zijn toespraak, die hij hierbij aanvulde met Power Point-beelden. Onder de genodigden van judoka’s en hun familie of kennissen bevonden zich ook burgemeester Frank Bruggeman en schepen Rik Laureys.
Daarna was de aandacht toegespitst op het wedstrijdgebeuren in 2016 en wat het opgeleverd had aan medailles. Vooral de prestaties op de kampioenschappen kregen hier een meer aan aandacht
De promotie naar 1ste dan kwam op beeld voor Rubén Martens en de 3de dan voor Eveline Jolie. De Golden Judo Cup liet zijn 4de uitgave zien, alsook de weg die onze judoka’s op internationaal vlak bewandelden. De stages waren er ook bij en vooreerst zat er een filmpje tussen waarin  Rubén met twee lange rek-touwen zijn training verzorgde. Het World Judo Award liet een uitgebreid beeld zien over de opzet om dit evenement in het Guinness Book of Records te brengen. De werkzaamheden in het lokaal tijdens de zomer van 2015 kwamen aan bod om dan te eindigen met de jaarlijkse barbecue.
De judoka’s en medewerkers werden daarop bedankt voor hun inzet, wat hierna de weg opende voor Barbara De Backer om ieders palmares af te lezen, wat tezelfdertijd op het scherm werd geprojecteerd. De afgeroepen judoka’s ontvingen dan een diploma, medaille alsook een trofee (puntenklassement en ipponbeker) uit handen van de burgemeester en schepen. Als slot van de uitreiking kwamen de judoka’s nog aan bod die in 2016 100% aanwezig waren geweest op de trainingen.
Tenslotte werden Eveline Jolie en Gina-Lisa Perinotto nog eens extra in de bloementjes gezet voor hun promotie respectievelijk naar 3de en 1ste dan. Vervolgens kreeg Frank Jolie een afscheidscadeau omwille van het overdragen van zijn functie als schatbewaarder alsook het stoppen als lid van de raad van bestuur. Hierna werd gemeld dat Robbe Dhondt in Zelzate sportlaureaat U18 was geworden en het Oost-Vlaams kampioenschap drie gouden, 1 zilveren en 1 bronzen medaille hadden opgebracht.
Burgemeester Frank Bruggeman besloot tenslotte met een korte toespraak deze feestzitting, waarna overgegaan kon worden tot de receptie wat het geheel een prettig einde gaf.

FOTO'S
Johnny Martens was onze fotograaf ter plaatse, waarvoor dank, en zijn foto’s kunnen gevolgd worden als men >HIEROP KLIKT<

KEER TERUG