HULDIGING JUDOKA'S

ZONDAG 4 FEBRUARI 2018

De traditie in eer gehouden organiseerde de club opnieuw de huldiging van haar judoka’s en dit in de mooie feestzaal van Sint-Jan Baptist. De opkomst was groter dan verwacht maar alles verliep op wieltjes en dit in een gezellige sfeer.

Camiel Saelens begroette iedereen in de zaal en verwelkomde burgemeester Frank Bruggeman en de schepenen Rik Laureys en Kristof Stevelinck. Alsook de voorzitter van de Sportraad Marnix Schaght was aanwezig. Vervolgens leidde hij de PowerPoint-beelden, waarbij vooraf inhoudelijk een overzicht van een reeks activiteiten die in 2017 plaatsvonden, werd gegeven. De eerste beelden gingen over de wedstrijdprestaties, vervolgens kwamen de kampioenschappen aan bod, waarbij drie judoka's de Belgische kampioenschappen hadden betwist met uiteindelijk een podiumplaats als resultaat. Gina-Lisa Perinotto werd aangehaald als degene die in 2017 bekroond werd met de 1ste dan-graad. Hetzelfde voor Stefan Dhondt, die zijn opleiding van initiator wist af te sluiten met een diploma. De Golden Judo Cup kwam uitgebreid aan bod, waarbij beelden van alle leeftijdsklassen werden getoond alsook deze van de medewerkers. Internationaal gingen onze judoka's verschillende richtingen uit, terwijl er ook uitgeweid werd over de stages of trainingen met Van Snick en Van Tichelt. Een stukje nostalgie was er ook bij. Zo vloeiden beelden uit het verleden naar het huidige om dan de bekroning te zien van Camiel en Jacqueline als topvrijwilligers. Vervolgens werd er iets verteld over de barbecue en de pralineverkoop, die zorgden dat de opbrengst ervan kon gebruikt worden om deze huldiging te financieren. Dan was er ook nog een "Laatste minuut" te zien. De betekenis hiervan was dat er drie kandidaten waren voorgedragen voor Sportlaureaat en men de uitslag ervan nog wilde tonen tijdens deze feestzitting. Keano Humblé verkreeg de titel als beloftevolle jongeren in Assenede, terwijl Eveline Jolie in Zelzate werd bekroond met de titel van Sportlaureaat en Robbe Dhondt genomineerd werd voor zijn mooi palmares.
Het punt was dan bereikt om de erediploma's, medailles, de trofeeën voor het puntenklassement, de ipponbeker en 100% aanwezigheden uit te reiken. Myriam Saelens leidde via de laptop deze uitreiking, terwijl de burgemeester en schepenen, alsook de voorzitter van de Sportraad de overhandiging deden.
Als afsluiter werden Gina-Lisa Perinotto, Rubén Martens en Eveline Jolie gevraagd om samen naar voor te komen en dit omwille van het bereikte resultaat op de Belgische kampioenschappen. Hiervoor ontvingen ze elk een bloemstuk. Daarna was het de beurt aan Alain De Pauw en Johnny Martens. Zij stellen zich niet meer herkiesbaar voor het bestuur en werden met een cadeau bedankt voor hun bewezen diensten in de club.
Tenslotte werd gevraagd aan burgemeester Bruggeman om met een kort woordje de feestzitting af te sluiten waarna iedereen kon genieten van de receptie, die broodjes en drank voorzag. Kortom een leuke dag met een leuk einde.

Johnny Martens was onze fotograaf ter plaatse, waarvoor dank, en zijn foto’s kunnen gevolgd worden als men >HIEROP KLIKT<