HULDIGING JUDOKA'S

ZONDAG 3 FEBRUARI 2019

Onze club hield eraan om de jaarlijkse huldiging van de judoka’s terug op haar agenda te plaatsen. En dat deed ze op zondag 3 februari 2019 in de feestzaal van Sint-Jan Baptist. Een feestzitting die terug gezelligheid uitstraalde. In de eerste plaats door de opkomst maar ook door een programma dat opgeluisterd werd met een PowerPoint-presentatie.

De feestzitting werd bijgewoond door burgemeester Brent Meuleman, de schepenen Luc Van Waesberghe en Geert Asman, alsook de voorzitter van de sportraad Marnix Schaght. De verwelkoming gebeurde door voorzitter De Backer, die daarop de verschillende onderdelen van de clubwerking toelichtte, alsook hoe de club toekomstgericht haar beleid zal voeren, gekoppeld aan een financiële planning. En daarbij hoopte ze dat de plannen van het nieuw sportcomplex aan Zelzate-Zuid zijn verder verloop zal kennen. Camiel Saelens begeleidde in samenwerking met Myriam Saelens de geprojecteerde beelden, waarbij vooraf inhoudelijk een overzicht werd gegeven over de activiteiten die in 2018 hadden plaats gevonden. Zodoende ging het over de wedstrijdprestaties van de judoka’s en kwamen vervolgens de kampioenschappen aan bod, die eindigden met een bronzen medaille voor Gina-Lisa Perinotto op het Belgisch kampioenschap in Antwerpen. Het volgend thema was de richting van opleiding die twee judoka’s gekozen hadden, namelijk Alexander de Bokx als initiator en Eveline Jolie als instructeur-B. Daarin slaagden ze trouwens en het bewijs werd daarbij getoond op het scherm. Een ruimer aanbod aan beelden ging naar de Golden Judo Cup, met wedstrijden uit zowat alle leeftijdsklassen, alsook de medewerkers die de organisatie vlot lieten verlopen, maar ook de publieke belangstelling kwam aan bod. Het verder wedstrijdgebeuren werd tenslotte afgerond met stagebeelden. De tijd van toen was er terug waarbij beelden werden getoond uit de jaren 60 en 70. Het eetfestijn en de pralineverkoop kwam daarna ter sprake en gaf de “Laatste minuut” een info over de prestaties tijdens het Oost-Vlaams kampioenschap van zaterdag 2 februari. Dan was het tijd om de erediploma’s, medailles, de trofeeën voor het puntenklassement, de ipponbeker en 100% aanwezigheden uit te reiken. De burgemeester, de schepenen en de voorzitter van de sportraad werden daarbij aangesproken opdat zij de overhandiging zouden doen. Als afsluiter werden onze clubtrainers gevraagd om naar voor te komen waar ze een beloning ontvingen voor hun inzet op de mat om de judoka’s op te leiden.
Hierna werd de feestzitting met een korte toespraak van de burgemeester afgesloten en werd iedereen daarop gevraagd om verder te genieten van de receptie, die broodjes en drank voorzag.
Hierbij willen we al onze medewerkers danken voor hun welwillende inzet. Zij zijn overal en altijd van onschatbare waarde.

Jullie Vanderschueren zorgde voor de foto's, waarvoor onze dank. Deze foto’s kunnen gevolgd worden als men >HIEROP KLIKT<