HULDIGING JUDOKA'S

ZONDAG 2 FEBRUARI 2020

De jaarlijkse huldiging van de judoka’s lieten we op de eerste zondag van februari opnieuw doorgaan in de feestzaal van Sint-Jan Baptist. Het werd terug een feestzitting met een gezellige uitstraling waarbij de PowerPoint-presentatie hier een belangrijk deel van uitmaakte.

Burgemeester Brent Meuleman en schepen Luc Van Waesberghe hielden eraan om deze feestzitting bij te wonen. Voorzitter De Backer verwelkomde iedere aanwezige en bracht een PowerPoint-presentatie op het doek om de clubwerking toe te lichten, alsook hoe men de club op verschillende manieren financieel kan ondersteunen. Daarna mocht Camiel Saelens zijn beelden projecteren, die met muzikale achtergrond een overzicht gaven van de activiteiten die in 2019 plaatsvonden. Voor een groot deel ging het over de wedstrijdprestaties waaronder de kampioenschappen. Thomas De Rubbel wist trouwens een bronzen medaille te behalen op het Belgisch kampioenschap te Antwerpen. Arun Deleersnyder en Tim Rombauts kwamen daarna in beeld. Arun omwille van haar 1ste dan-graad en Tim, die beloond werd om 10 jaar de zwarte gordel te dragen. De Golden Judo Cup van 23 maart 2019 vertoonde zijn beelden over onze wedstrijdjudoka's alsook de medewerkers die de organisatie vlot hadden laten verlopen. Na enkele stagebeelden en het verschijnen van Thomas De Rubbel met Robert Van de Walle werd tot ieders verrassing een film uit 1966 getoond. Deze film werd toentertijd opgenomen met een 8mm-camera en later overgebracht op video. Johnny Martens verbeterde deze film en kleedde hem op een mooie muzikale manier in. Het eetfestijn van oktober 2019 kreeg daarna de nodige aandacht alsook de pralineverkoop. Het waren twee afsluiters die de feestzitting naar het volgend onderdeel leidde, namelijk de uitreiking van de erediploma’s, medailles, de trofeeën voor het puntenklassement, de ipponbeker en 100% aanwezigheden. Burgemeester Meuleman en schepen Van Waesberghe zorgden voor de overhandiging ervan. Thomas De Rubbel, Arun Deleersnyder en Tim Rombauts kregen hierna nog een extraatje overhandigd omwille van de bronzen medaille op het Belgisch kampioenschap (Thomas), de zwarte gordel uitgereikt aan Arun en het 10-jarig bezit van de zwarte gordel (Tim). Als laatste werd Erik Den Haese gevraagd om naar voor te treden. Hij had te kennen gegeven dat hij op zijn 82-jarige gezegende leeftijd in "judopensioen" wilde gaan. Dit nadat hij de club 45 jaar had gediend als trainer, bestuurslid en rekeningnazichter. Dit mooi parkoers werd uiteraard afgesloten met een geschenk.
Burgemeester Meuleman sloot deze feestzitting uiteindelijk af met een korte toespraak waarna alle aanwezigen uitgenodigd werden voor de receptie.
Van de gelegenheid werd daarna gebruik gemaakt om de vele medewerkers samen te brengen voor een spaghettimaaltijd en dit voor hun belangloze inzet tijdens de verschillende activiteiten van de club.

Werner Van de Walle zorgde voor de foto's, waarvoor onze dank. Deze foto’s kunnen gevolgd worden als men >HIEROP KLIKT<