Toer de Frans

Zondag 24 juni 2012

Dit jaar organiseerde de groepspraktijk “Geneeskunde voor het volk” voor de 13de keer haar “Toer de Frans” achter het Hoogbouwplein, met verschillende activiteiten voor jong en oud.
De opbrengst van dit gebeuren gaat telkens naar diverse organisaties, waar dit jaar onze judoclub daar één van was. Als blijk van dank had onze club besloten om toch minstens aan één van de activiteiten deel te nemen. Onze ogen waren gericht op de “Sneukeltour”, die op zondag 24 juni 2012 doorging tussen 10u30 en 14u30, vrij te starten voor ongeveer 30 km met 4 stops onderweg.
De inschrijvingen in onze club kwamen vlot binnen waarbij in totaal 36 personen er voor te vinden waren om hieraan deel te nemen.
Op de dag zelf waren de weergoden ons niet gunstig waardoor een aantal deelnemers van onze club hebben afgehaakt. Het was echt een ”hondenweer”, maar sommige waren “die hards”, waaronder François, Myriam en  Laura, Ann en Luna, Sabrina, Stefan, Jarno, Dana, Robbe, Amber, Marijke, Ellen en Tim. Zij namen de fiets om de sneukeltour aan te vatten. Alain besloot achter te rijden met de auto (met de jongste zoon van Stefan en Sabrina) en fungeerde ook als bezemwagen, wat achteraf toch zijn nut had. Tim besloot al na de eerste stop, Robbe na de tweede stop en Myriam na de derde stop om de sneukeltour niet meer verder te zetten per fiets en namen plaats in de auto. De families Jolie, Martens, Bombello en Perinotto hebben de sneukeltour afgelegd per auto.
Een aperitief voor vertrek, soep bij de eerste stop, Griekse salade bij de tweede, pakje friet + saus en een frikadel van de mobiele frituur bij de derde, een ijsje van de ijskar bij de vierde en pannenkoeken bij aankomst, waardoor de magen naar hartenlust gevuld waren. Bij elke stop bezorgden de muzikanten ons voor een aangename sfeer.
Rond 16u00 werd er in de tent een speech gegeven door de organisatie. Alain De Pauw (als vertegenwoordiger van de club) werd naar het podium uitgenodigd om een woordje uitleg te geven over onze club/organisatie. Alain bedankte alvast de groepspraktijk omwille de interesse in onze club en de financiële steun.

Johnny Martens trok 22 foto's en die zijn te zien als men hierna klikt op FOTO'S.

Foto's Johnny Martens

Foto links boven:
Onze goed ingeduffelde groep

Foto rechts boven:
Frank Jolie heeft terug veel te vertellen...

Links onder:
Lekker pannenkoeken eten!