PERSOONLIJKE UIT-WEDSTRIJDEN

Een aantal van onze judoka's kiezen ervoor om los van de club deel te nemen aan een aantal wedstrijden. Die worden niet berekend in het clubklassement en de ipponbeker van de club maar we noteren de podiumplaatsen wel in hun persoonlijk palmares.

HERMEE 19/05/2018 - U11

Alexei Vandendaele bevond zich op pinksterenzondag in Hermée, om daar mee te doen aan een U11-tornooi. Hij werd er ingedeeld in een poule van vier waarin zich een Luikenaar, een Fransman en een Brusselaar bevond. Zijn eerste gevecht verloor hij op beslissing, alsook de tweede wedstrijd eindigde op verlies maar deze keer door een houdgreep van -10 en dit na 1'25". De derde kamp verliep succesvoller want daarin sloot hij, na zowat een minuut, het gevecht af met een houdgreep van +10. Hij werd uiteindelijk beloond met een bronzen medaille.

Alexei twee keer op het podium,
eerst met de deelnemers uit zijn poule,
daarna nog eens afzonderlijk.

 

 

Foto's:
Raymond Vandendaele


EERNEGEM 21/04/2018 - U11

Alexei Vandendaele trok op zaterdag 21 april naar Eernegem. Het werd een compleet succes voor hem want hij won er al zijn wedstrijden en behaalde daardoor goud. Zijn eerste kamp moest beslist worden door de scheidsrechter om een winnaar aan te duiden en hij gaf duidelijk de overwinning aan Alexei. In de tweede wedstrijd kon onze judoka wel scoren en dit met een ipponuitslag. Tenslotte trok hij ook het laatste gevecht naar zich toe en deze keer met een houdgreep van +10.

LOMMEL 08/04/2018 - U21+

De Soeverein-Cup voorzag ook nog wedstrijden voor U21+ en daar was Eveline naartoe getrokken. In haar gewichtsklasse was ze ingedeeld onder 10 deelneemsters waarin 5 Nederlandse, 2 Luxemburgse en 3 Belgische judoka's zich bevonden. Haar eerste tegenstreefster versloeg ze in de voorronde na ongeveer 2 minuten met +10 door een verwurging. Dat bracht Eveline in de kwartfinale tegen de Nederlandse Van Stratum. Na 3 minuten moest onze judoka -10 toestaan door uchi mata (dijworp). Dat bleek het einde te zijn van Eveline doordat de Nederlandse niet in de finale geraakte en vermits het om een enkele herkansing ging, kreeg Eveline geen mogelijkheid om naar het brons te dingen.

LOMMEL 07/04/2018 - U11 en U13

In Lommel was er de Soeverein-Cup voor U11- en U13-judoka’s. In de U11-categorie bevonden zich Alexei Vandendaele en Ward Van de Walle. Alexei behaalde er brons. Zijn eerste wedstrijd wist hij te winnen met een heupworp van +3 en een gevolgde houdgreep van +3. Voor het tweede en derde gevecht kwam hij telkens tegen een Duitse judoka uit. In de tweede ronde nam hij het initiatief maar werd uiteindelijk geworpen door een heupworp van -10. Zijn derde tegenstrever lokte een goed vechtende Alexei in een tegenworp, meer bepaald door een beentechniek van -10. Ward kon zilver achter zijn naam schrijven. Hij lanceerde in zijn eerste wedstrijd  een aanval maar die werd voor -3 gecounterd. Nadien kwam hij in het verder verloop in een houdgreep van -3 terecht. Beter verliep het in de tweede ronde want daar kon hij met een mooi uitgevoerde linkse beentechniek +10 scoren. Nog sterker was zijn derde kamp want die rondde hij al na 6 seconden af met een links uitgevoerde heupworp van +10.
Robbe Dhondt behoorde tot de judoka’s van U13. Vrij vlug kon hij zijn eerste tegenstrever verslaan met een schouderworp van +10. De tweede wedstrijd diende hij volledig uit te vechten omdat beide judoka’s geen scorepunten op het bord kregen. Evenwel kon Robbe wel een beter wedstrijdgehalte voorleggen, wat de scheidsrechter deed besluiten om hem de overwinning te geven. In de derde ronde kreeg hij te maken met een judoka die hem twee keer in de problemen bracht met een heupworp van -3 en een overname van -3. Mooi gevochten met uiteindelijk een verdiende zilveren medaille.

Links:
Ward Van de Walle met zijn "lekkere" medaile

Daarnaast:
Ward naast Ilse Heylen, waarbij er wel een duidelijk verschil in grootte is...

 

Foto's:
Pim Van de Walle


INGELMUNSTER 04/03/2018 - U13

In Ingelmunster was er een jeugdtornooi waar twee miniemen uit onze club naartoe trokken. Lotte Marlé en Keano Humblé maakten er een mooie dag van door goud op hun rekening te plaatsen. Lotte vocht in een poule van drie en vrij snel kon ze haar eerste tegenstreefster met seoi nage (schouderworp) werpen. Het werd meteen +10. Haar tweede tegenstreefster wierp ze in twee beurten. Eerst met een seoi nage van +3 en vervolgens met seoi otoshi (handtechniek) die haar +10 en het goud opleverden. Keano was ingedeeld in een poule van vier. Het eerste gevecht liep bijna zonder punten ten einde, totdat Keano met nog 2 seconden te gaan een opofferingsworp (maki komi) van +3 voor zijn rekening nam. Het volgende gevecht liet hij met +10 eindigen door een schouderworp (seoi nage). In de laatste kamp paste hij een dijworp (uchi mata) van +3 toe om dan verder met een schouderworp (seoi nage) van +10 voor de dag te komen. Dus ook goud, zoals reeds gemeld.

Blinkend goud
voor Keano en
Lotte

 

 

 

Foto:
Peter Marlé


IZEGEM 24/02/2018 - U13

Drie miniemen uit onze club trokken op eigen houtje naar Izegem. Daar kreeg Lotte Marlé een Waalse, een Franse en een tweedejaars uit Hooglede op haar boterham gesmeerd. Maar dat deerde haar niet want ze gingen alle drie onderuit met telkens een ipponscore. Dus drie zeges die goud opbrachten en een klein beetje het tintje van internationaal hadden. Hoe dan ook presteerde ze sterk in Izegem. Robbe Dhondt liet mooie judo zien en koppelde daar twee ipponzeges aan vast. Doch in het tweede gevecht bleek zijn tegenstrever een stukje sterker te zijn. Evenwel liet Robbe niet toe dat zijn tegenstrever punten kon maken. De scheidsrechter was dan aan zet om te beslissen wie hij de overwinning zou geven. Robbe was de verliezer en eindigde daardoor op zilver. Keano Humblé was onze derde judoka. Net als bij Robbe zaten er twee overwinningen in zijn gevecht en verloor hij er eentje. Ook hij mocht daarna om zilver gaan.

Links:
Robbe en Lotte

Midden:
Robbe

Rechts:
Keano

 

Foto's:
Peter Marlé


OUD-TURNHOUT 28/01/2018 - U11

Alexei Vandendaele trok op zondag 28 januari 2018 naar Oud-Turnhout om er aldaar mee te doen aan het U11-tornooi. Hij vocht er in een poule van vier en behaalde er brons. Zijn eerste wedstrijd verloor hij door een houdgreep van -10. In de tweede kamp boekte hij een ipponzege uit een houdgreep, terwijl hij de derde ronde verloor door een houdgreep van -10.

NAAR BOVEN

KEER TERUG