BELGISCH JEUGDKAMPIOENSCHAP te ANTWERPEN

ZONDAG 18 FEBRUARI 2018 > DAMES

De laatste ronde voor de judoka’s die de regionale kampioenschappen hadden bereikt met een podium, was nu deze van het Belgisch kampioenschap. Acht kandidaten in hun gewichtsklasse onder U15, U18 en U21 reisden hiervoor af naar de Lotto Arena in Antwerpen. Onder deze kandidaten bevond zich Gina-Lisa Perinotto, die na een mooi parkoers het podium wist te betreden voor het brons.

PERINOTTO Gina-Lisa

Nadat ze in april 2017 uit Berlijn was teruggekeerd met een kwetsuur, doofde het licht wat uit voor Gina-Lisa, ook al omdat de verzorging van de kwetsuur wel zijn tijd nodig had. Maar er kwamen enkele raakpunten op haar af, die weer een vlammetje voor het judo deden branden. En uiteindelijk stuurde dit vlammetje haar terug de mat op en deed de affiche van het kampioenschap de rest. Zo werd ze Oost-Vlaams kampioen en scoorde ze vier ippons op het Vlaams kampioenschap waarmee ze ook daar de titel wist te veroveren. De kriebel voor een Belgische podiumplaats was nu onhoudbaar geworden.
In Antwerpen vertegenwoordigde iedere gewichtsklasse vier Walen en vier Vlamingen. Gina-Lisa vocht in -52 kg en begon traditiegetrouw haar eerste wedstrijd tegen een Waalse judoka. Na 13 seconden scoorde onze judoka +3 door een schouderworp. Dan duurde het ruim twee minuten om deze wedstrijd af te maken met een dijworp van +3. Hierdoor schoof ze op naar de halve finale, waarin ze de latere kampioene tegenkwam. Niet dat ze dit al wist, maar ze vocht wel wat meer gespannen. Het deed haar in de val lopen om met gestrekte armen in verdediging te gaan, waarvoor ze dan ook bestraft werd. Toen ze een aanval zag mislukken, gebruikte haar tegenstreefster een opening op de grond om uiteindelijk Gina-Lisa met een armklem tot opgave te dwingen. Met -10 als resultaat, was er voor de finale geen optie meer, maar wel een herkansing voor de derde plaats. We zagen terug een trefzekere Gina-Lisa, die haar verdediging en aanvallen onder controle had. Haar tegenstreefster kwam uit Lennik en die ging al na 25 seconden tegen de grond door een beentechniek, waaruit Gina-Lisa +3 wist te putten. Een minuutje later was het brons binnen door een binnenwaartse dijworp van +3. Daardoor had ze een punt gezet achter deze reeks kampioenschappen, die haar buiten de derde plaats ook nog negen overwinningen had opgebracht, waaronder acht ipponzeges. Aldus een mooi resultaat waarvoor we haar een dikke proficiat willen toesturen.
Voor de prestaties in detail: KLIK HIER.

Johnny Martens trok gedurende twee dagen foto's in Antwerpen.
- Wilt men de jongens bekijken: KLIK HIEROP
- Als men de meisjes wilt bekijken: KLIK HIEROP