VLAAMS KAMPIOENSCHAP U18+ TE BEVEREN-WAAS

 Verslag

ZATERDAG 22 OKTOBER 2022

Op zaterdag 22 oktober vond te Beveren het open Vlaams kampioenschap plaats voor senioren. Aangezien de laatste weken Katto bij de leeftijdscategorie tot 18 jaar mooie resultaten kon voorleggen, o.a. goud in Wachtebeke en brons in Zwijndrecht, werd besloten om haar in te schrijven voor dit kampioenschap.

De eerst drie geplaatsten gaan door naar het Belgisch kampioenschap dat op 5 november plaatsvindt te Tielt. Katto had niets te bewijzen bij de senioren en kon dus alleen maar wedstrijdritme en ervaring opdoen. De kampioenschappen voor haar leeftijdscategorie gaan door volgend jaar in januari en februari.
Katto werd ingedeeld in één van de sterkst bezette gewichtscategorieën tot 57 kg, waar ze met 13 deelneemsters waren die voor de titel van Vlaams kampioen gingen vechten, waaronder 10 zwarte gordels, 2 bruine gordels en Katto als enige blauwe gordel.
In haar eerste kamp komt ze uit tegen een bruine gordel van Ingelmunster. Katto start sterk want al na 15” komt ze op voorsprong (waza-ari) door een overname. Nadat ze een kleine straf oploopt weet haar tegenstreefster onze judoka te verschalken met een opofferingsworp waardoor ze -10 tegen krijgt. Haar tegenstander verliest spijtig genoeg haar volgende kamp tegen iemand uit de topsportschool zodat onze meid geen herkansingen heeft en haar tornooi vroegtijdig erop zit. Hoe dan ook goed gevochten van onze judoka, die toch eerst kon scoren op een zeer zwaar tornooi dat het Vlaams kampioenschap wel is.

Voor haar prestaties in detail:
1) +3 na 15” door overname (tani otoshi); 2) -1 na 1’14” door straf (afhouden kumikata), -10 na 1’25” door tani otoshi. Geen herkansingen.


KEER TERUG