CALLANT CUP 1ste DAG

ZATERDAG 18 en ZONDAG 19 NOVEMBER 2017

De Callant Cup is een jaarlijkse ploegencompetitie, die in november over twee dagen loopt. Als men geen ploeg kan samenstellen is het nog altijd mogelijk om uw judoka's uit te lenen. Net als verleden jaar kon Rubén Martens de kleuren van Judoschool Merelbeke verdedigen, terwijl Eveline Jolie dat deed voor Judoschool Reet.

We ontvingen volgende wedstrijdgegevens, terwijl Johnny Martens een reeks foto's doorstuurde.

18.11.17 Callant Cup afd. 1 dames te Sint-Truiden

JOLIE Eveline: Eveline leverde er vier wedstrijden waarvan ze er twee won met een ipponzege. 1) Tegen Kortrijk: Eveline kreeg twee straffen, vervolgens +3, -3 en +10 door overname. Reet wint met 3-2; 2) Tegen Boom/Schelle: +3, +3 en +10 door houdgreep. Reet win met 3-2; 3) Tegen Eeklo: -10 door klem. Reet verliest met 3-2; 4) Tegen Ingelmunster: haar tegenstreefster was een Nederlandse die haar met -10 versloeg door een dijworp (uchi mata). Reet verliest met 3-2. In de voorlopige tussenstand staat Reet van de negen ploegen op de vierde plaats met vier punten. De twee gewonnen wedstrijden van Eveline leverden haar samen een punt op voor haar shiaikaart, waardoor ze nu op een totaal staat van 7,5 punten.

19.11.17 Callant Cup afd. 2B heren te Kruishoutem

MARTENS Rubén (-60 kg): Rubén toonde zich een vaste waarde voor Merelbeke. Hij vocht telkens in -60 kg. 1) Tegen Eindhout: +10 na 1'33" door seoi nage (schouderworp). Merelbeke won deze wedstrijd met 4-2; 2) Tegen Sam. Ronse: +3 na 1'59" door ko uchi gari (beentechniek), straf voor tegenstrever na 3'09" (niet aanvallen). Merelbeke verloor met 2-4; 3) Tegen Groot Gooik: +3 na 1'31" door seoi nage, +3 na 1'48" door kata guruma (handtechniek), +3 na 2'26" door ko soto gake (beentechniek), straf voor Rubén na 3'52" (valse aanval). Merelbeke won met 5-1; 4) Tegen Kruishoutem: +10 door forfait. Merelbeke won deze wedstrijd met 4-2. Ze staat in het klassement op een gedeelde eerste plaats met Sam. Ronse en dit met 6 punten..

Over het wedstrijdverloop met de ploeg Merelbeke trok Johnny Martens een reeks foto's, die men kan zien als men > HIEROP KLIKT
Waarvoor dank.