CALLANT CUP 2de DAG

ZONDAG 26 NOVEMBER 2017

De tweede dag van de Callant Cup vond plaats in de Topsporthal van Gent, alwaar alle afdelingen over twee dagen en op acht wedstrijdmatten hun verloop kenden. Het werd een superdag voor Eveline Jolie en Rubén Martens die al hun wedstrijden wonnen. Rubén, die in de ploeg van Judoschool Merelbeke vocht, zag deze ploeg kampioen worden met 14 punten, wat een promotie voor 1ste afdeling betekent. Eveline vocht in de ploeg van Judoschool Reet en deze ploeg eindigde op de tweede plaats met 12 punten.

MARTENS Rubén (-60 kg): Rubén vocht eveneens vier wedstrijden en daarvan eindigden er twee met een ipponzege en twee met een waza-ari (half punt) overwinning. Hij kreeg het voor elkaar om nog een half puntje te verdienen op zijn shiaikaart, waardoor hij op een totaal van 9,5 punten komt te staan.
Zijn wedstrijden in detail. 1) Tegen JC Zele: +10 door forfait. Merelbeke wint met 4-2; 2) Tegen Boom/Schelle: twee straffen voor tegenstrever na 55"en 2'35" (niet aanvallen), +3 na 2'59" door sode tsuri komi goshi (heupworp). Merelbeke wint met 4-2; 3) Tegen Brasschaat: straf voor Rubén na 8" (valse aanval), straf voor tegenstrever na 1'07" (niet aanvallen), +3 na 1'33" door seoi nage (schouderworp), +10 na 1'42" door juji gatame (klem). Merelbeke wint met 5-1; Tegen Zonhoven: +3 na 47" door tai otoshi (handtechniek). Merelbeke wint met 5-1.

JOLIE Eveline (-70 kg): Eveline leverde terug vier wedstrijden en deze won ze telkens met een ipponzege. Daarnaast kon ze nog een half puntje op haar shiaikaart verdienen, waardoor ze nu een totaal heeft van 8 punten.
Haar wedstrijden: 1) Tegen Berlare: +10 na 30" door houdgreep. Reet wint met 4-1; 2) Tegen Top Judo Antwerp: +3 na 1' door tai otoshi (handtechniek), +10 na 2' door 3 straffen voor tegenstreefster. Reet wint met 5-0; 3) Tegen Eindhout: +10 na 1'30" door juji gatame (klem). Reet wint met 4-1; 4) Tegen Tienen: +10 na 1'40" door juji gatame (klem). Reet wint met 5-0.

-- Over het wedstrijdverloop van Merelbeke en Rubén trok Johnny Martens tal van foto's. Waarvoor dank.
   Door een link kan men ze zien als men > HIEROP KLIKT

-- Eveline vocht onder JC Reet en zij stuurde ons onderstaande foto's door. Waarvoor dank.