INTERPROVINCIALE MINIEMENONTMOETING TE WEVELGEM

ZATERDAG 11 NOVEMBER 2017

Jaarlijks organiseert de Vlaamse Judofederatie op 11 november haar Interprovinciale Miniemenontmoeting, wat deze keer in het West-Vlaamse Wevelgem plaats vond. Iedere Vlaamse provincie selecteert 25 jongens en 15 meisjes en onder de geselecteerden van Oost-Vlaanderen bevonden zich twee judoka's uit onze club, nl. Keano Humblé en Ahmed Soltan. Beiden deden het prima en brachten zeker hun deel bij dat Oost-Vlaanderen deze ontmoeting won, zij het wel met één punt verschil van West-Vlaanderen. De bijdrage van Keano en Ahmed was dat ze al hun wedstrijden wonnen en elk goud veroverden.

HUMBLE Keano
SOLTAN Ahmed

Door het groot aantal judoka's en meegereisde begeleiders of familie was de sporthal in Wevelgem flink gevuld. Onze judoka's hadden een wachttijd van zowat twee uur te verwerken eer zij aan bod konden komen. Het voordeel hierbij was wel dat zij op dezelfde mat hun wedstrijden mochten leverden. Later bleek dat deze mat voor een extra energiestoot had gezorgd om Oost-Vlaanderen naar de richting van de overwinning te duwen.
Ahmed was er in zijn dagje en schudde zoals wij hem kennen terug wat uit zijn mouw. Wat hem nadien deed vertellen dat zijn tegenstrevers hem niet zo sterk leken te zijn! Zijn eerste tegenstrever kwam uit West-Vlaanderen en die draaide al na 10 seconden over de heup (o goshi) van Ahmed, wat voor onze judoka +3 opbracht. Meteen ging hij verder naar de grond om daar te winnen met een houdgreep van +10. Het tweede gevecht leverde hij tegen een judoka uit Antwerpen. Na 13 seconden had hij al een voorsprong van +3 door een heupworp (koshi guruma). Daarna moest hij een minuutje zoeken om het met +10 af te maken en dat deed hij met zijn sterkhouder, nl. ko uchi gari (binnenwaartse beentechniek). De laatste kamp was al na 6 seconden afgelopen en dit tegen een jongen uit Vlaams-Brabant. Ahmed had immers toegeslagen met een schouderworp (ippon seoi nage) van +10. Kortom, hij won goud, waarbij te noteren viel dat zijn puntenwinst opgebouwd was uit vijf verschillende aanvalstechnieken. Het leuke hierna was dat Keano telkens na Ahmed volgde. Hij vocht wel in een andere poule. Keano begon zijn wedstrijd tegen een Limburger. Beiden liepen tijdens de aanvang van het wedstrijdgebeuren een straf op. Zijn tegenstrever om met gestrekte armen te werken en Keano om een valse aanval gecreëerd te hebben. De wedstrijd was bijna halfweg toen onze judoka een knap uitgevoerde heupworp (sode) liet zien, waardoor hij met +3 op voorsprong kwam te staan. Wat hij tot het einde kon behouden. In de volgende ronde diende hij het op te nemen tegen een judoka uit Vlaams-Brabant. Die wist hij in de beginfase te verrassen met een schouderworp (seoi nage) van +3, om daarna verder te gaan met een houdgreep van +10. Het laatste gevecht leverde Keano tegen een tegenstrever uit Antwerpen. Deze laatste keek na 19 seconden tegen een straf aan om een valse aanval uitgevoerd te hebben. Net aan de eerste minuut vond Keano de opening om +3 te scoren met ippon seoi nage (schouderworp). Het leverde hem nadien goud op, wat voor Oost-Vlaanderen terug een geschenk was om haar puntenopmars naar de overwinning te verstevigen.
Nadat alle punten opgeteld waren won Oost-Vlaanderen met een totaal van 66 punten, tegenover 65 punten voor West-Vlaanderen. Kortom een mooi resultaat, waarbij we Keano en Ahmed willen danken voor hun inzet en daaraan gekoppeld een dikke proficiat voor het behaalde goud. Voor de prestaties in detail: KLIK HIER.

Foto links:
Keano Humblé en Ahmed Soltan kregen de Oost-Vlaamse beker aangeboden om er samen met Eveline Jolie fijntjes op de foto te kunnen staan.

Foto rechts:
De eindstand van het puntenklassement per provincie.

Foto's:
Camiel Saelens