INTERNATIONAAL TORNOOI te INGELMUNSTER

ZATERDAG 3 MAART 2018

In Ingelmunster werd er een stukje Frans en Engels gesproken. Teken dus dat er op het tornooi judoka's buiten de Vlaamse grenzen aanwezig waren en zij ervoor zorgden dat het wedstrijdniveau voor een deel hoger kwam te liggen. Drie judoka's uit onze club ondervonden dit aan de lijve en konden hiertegen geen vuist maken. Ter verdediging is het ook wel zo dat ze nog maar twee maanden in hun nieuwe leeftijdsklasse aan het opereren zijn.

Er werd gewerkt op zeven wedstrijdmatten, die over twee zalen verspreid lagen. Onze groep bestond uit Thomas De Rubbel (U15), Casper Wulgaert (U15) en Robin Roegiest (U18). Arun Deleersnyder (U15) moesten we missen door een voetkwetsuur, opgelopen tijdens een training. Thomas kwam er als eerste op de mat en in zijn categorie van -50 kg waren ze met 13. Zijn eerste tegenstrever kwam uit Houthulst en dat bleek niet meteen een hinderpaal te zijn. Na 6 seconden scoorde hij reeds +3 door een opofferingsworp en toen de wedstrijd een halve minuut oud was wist Thomas daar nog eens +3 aan toe te voegen door een beentechniek. Deze overwinning deed hem vanuit een voorwedstrijd doorschuiven naar de kwartfinale waar hij tegen een judoka uit Ooigem kwam te staan. Er was een klassenverschil merkbaar, hoewel Thomas enig weerwerk wist te forceren. Uiteindelijk verloor hij het pleit door een schouderworp van -3. Hij kwam in de herkansingen terug op de mat en tegenover hem stond een Engelse judoka. Vrij snel ging Thomas tegen de mat door een schouderworp van -10. Wat einde verhaal voor Thomas betekende. Casper bevond zich aan de overzijde van de zaal en hij vocht in -34 kg onder 7 judoka's. Hij had een voorwedstrijd en zijn eerste tegenstrever kwam uit Doornik. Die maakte het Casper meteen moeilijk door een schouderworp van -3. Een halve minuut later kwam daar nog eens -3 bij, eveneens uit een schouderworp. Hierdoor schoof Casper door naar de herkansingen. Zijn tegenstrever was kleiner dan hem en daar wist onze judoka blijkbaar niet goed mee om te springen. Het deed hem de richting van een medaille voor brons missen door een opofferingsworp van -3 en een houdgreep (sankakuvorm) van -3. Nadat de U15-wedstrijden afgelopen waren, was het wachten op de start van de U18-categorie. Robin kwam er in zijn categorie van -45 kg, waarin met 7 waren, uit tegen een judoka uit Ingelmunster. Een tegenstrever met klasse, die uiteindelijk goud behaalde. Robin wist op voorhand dat het een moeilijke uitdaging zou worden en dat ondervond hij door twee schouderworpen van telkens -3. Er bood zich hierna een herkansing aan en die ging voor de 3de plaats. Het werd een "buitenlandse aangelegenheid" daar zijn tegenstrever uit Nederland kwam. Ook tegen deze judoka kon Robin geen antwoord vinden en het gevecht eindigde uiteindelijk door een houdgreep van -10. Voor de prestaties in detail: KLIK HIER.