OPEN INTERNATIONAAL TORNOOI te IZEGEM

ZONDAG 25 FEBRUARI 2018

Op zondag 25 februari had het Open Internationaal Judotornooi te Izegem plaats. Dit tornooi was enkel bestemd voor de U15. Er werd gevochten volgens het Braziliaans poulesysteem waarbij de eerste 2 judoka’s van elke poule doorschoven naar een eliminatietabel met enkele herkansing. Onze club stuurde vier judoka’s: 3 jongens en één meisje. Blijkbaar zijn de vrouwen toch het sterke geslacht want Arun Deleersnyder kwam met een bronzen plak huiswaarts.

DELEERSNYDER Arun

Soltan Ahmed was onze eerste judoka die op de mat werd geroepen. Hij vocht zijn wedstrijden in de gewichtscategorie tot 46 kg. Zij waren met 13 deelnemers en werden onderverdeeld in 3 poules van 3 en een van 4. Ahmed kwam in deze laatste terecht en diende dus 3 wedstrijden te leveren. In zijn eerste wedstrijd had hij het moeilijk om op dreef te komen. Zijn aanvallen misten scherpte en afwerking waardoor hij niet tot score kwam. Zelf moest hij -3 toestaan door een handtechniek en werd hij ook nog eens bestraft voor passief vechten. Zijn tweede kamp ging veel vlotter en hij kon ineens vlot scoren. Zo wist hij al na 7 sec. met een handtechniek +3 te scoren. Nadat hij -3 moest incasseren door een counter, maakte hij na een minuut een einde aan de wedstrijd door opnieuw te scoren met een beentechniek van +3. Zijn laatste kamp ging tegen de sterke Nederlander Van Harten. Hier moest hij vrij snel -10 toestaan door een heupworp. Aangezien hij derde was in zijn poule, mocht hij niet verder strijden in lijn. Mits wat meer wedstrijdritme, zat er zeker meer in om door te stoten naar de volgende ronde, want zijn eerste wedstrijd had hij kunnen winnen.
Onze tweede judoka ter plaatse was Casper Wulgaert. Hij vocht in de categorie tot 34 kg. Zij waren met 11 deelnemers: 2 poules van 4 en eentje van 3. Hij werd onderverdeeld in een poule van 4. Hij kon spijtig genoeg geen enkele kamp winnen, maar leverde wel voortreffelijk werk. Vooral in zijn eerste kamp, waar hij na 7 sec. op voorsprong kwam door een mooi uitgevoerde overname. Nadien moest hij evenwel twee keer -3 toestaan, eerst door een handtechniek, daarna gevolgd door een houdgreep. In zijn volgende kamp lukte het niet om te scoren. Zijn tegenstrever wist hem te verschalken met een beentechniek van -3 om hem vervolgens in houdgreep van -3 te nemen. In de derde wedstrijd laat hij zich vrij snel verrassen door een handtechniek van 10.
Onze derde mannelijke judoka was Thomas De Rubbel. Hij vocht in de klasse tot 50 kg. Daarin waren ze met 15 judoka’s en die werden onderverdeeld in vijf poules van drie. Thomas, die eerdere dagen voorheen het ziekbed had moeten houden, was blijkbaar nog niet helemaal in zijn goede doen. Hetgeen te zien viel aan zijn manier van vechten. Hij beschikte duidelijk nog niet over al zijn krachten. In zijn eerste wedstrijd werd zijn tegenstrever eerst bestraft voor een eenzijdige pakking. Nadien kon hij Thomas werpen met een handtechniek van -3, gevolgd door een houdgreep van -3. Zijn volgende kamp kon Thomas in de reguliere tijd volledig uitvechten. Hier kregen de beide judoka’s wel te maken met een bestraffing. Zijn tegenstrever om met gestrekte armen te vechten en Thomas om buiten het wedstrijdoppervlak te stappen. Beide judoka’s waren voor een stuk aan elkaar gewaagd, waardoor er tijdens de vier wedstrijdminuten op het scorebord geen punten kwamen te staan. In de golden score wist zijn tegenstrever onze judoka na een halve minuut te verschalken met een beentechniek van -3. Spijtig, want door dit tweede verlies kon hij niet doorstoten naar de volgende ronde en zat zijn tornooi erop.
In de namiddag is het dan aan onze powergirl Arun. Zij waren er met 8 en werden onderverdeeld in 2 poules van 4. Haar eerste kamp kon ze voortijdig beëindigen door haar tegenstreefster tweemaal met +3 te werpen, telkens door een beentechniek. Beiden judoka’s kregen onderweg nog een bestraffing, haar tegenstandster voor afduwen en Arun om naar het been te grijpen. In haar tweede kamp moest ze na 1 min vechten -3 toestaan voor een schouderworp. Nadien kon niemand nog scoren en mocht Arun haar derde kamp niet verliezen, om aldus te kunnen doorstoten in lijn. In haar derde partij scoorde ze al na 10 sec. met een beentechniek van +3 waaraan ze een onmiddellijk een houdgreep van +3 liet vervolgen. Hierdoor eindigde ze tweede in haar poule om zo onmiddellijk in de halve finale terecht te komen. De verliezer van deze kamp behaalde alzo het brons. Arun die in deze kleine finale direct in de aanval trok, maakte een kleine fout waardoor ze in een houdgreep terechtkwam, waaruit ze niet meer kon ontsnappen en zo de finale uit haar vingers liet glippen. Brons dus voor Arun.
Voor de prestaties in detail: KLIK HIER.

FOTO

Arun Deleersnyder (rechts) met een podiumplaats in Izegem