KAPOENEN (U9) te KEMZEKE

ZATERDAG 7 OKTOBER 2017

In Kemzeke was er een ontmoeting voor de kapoenen en negen judoka's uit onze club schreven zich hiervoor in. Veeleer is zo'n ontmoeting voor deze kinderen een mooie gelegenheid om er de eerste wedstrijdpasjes te laten zien en hiervoor een medaille als beloning te krijgen.

Onder onze negen judoka's kon er eentje al zijn wedstrijden winnen en dat was Ward Van de Walle. Hij deed dat telkens met een ipponzege. Tijdens zijn openingswedstrijd liet hij zich verrassen door een beentechniek van -3, maar het duurde niet lang of hij kon zijn tegenstrever in een houdgreep van +10 nemen. In het tweede gevecht paste hij een heupworp van +3 toe en vervolgde hierop met een houdgreep van +10. De laatste kamp rondde hij af met een beentechniek, die ook nu afgewerkt werd met een houdgreep van +10. Aldus een eerste plaats die blonk als goud. Dilano Van Acker vocht in een poule van drie. In zijn eerste wedstrijd ging hij de aanval niet uit de weg maar zijn tegenstrever zocht hem hierop te counteren. Wat bij de kapoenen niet toegelaten is. Dilano verloor dus geen punten maar kwam zo in een houdgreep terecht. Enigszins niet logisch omdat een verboden counter meteen moet gestopt worden. Maar hoe dan ook Dilano wist telkens uit deze houdgrepen te ontsnappen. Uiteindelijk eindigde deze wedstrijd zonder punten en diende de scheidsrechter te beslissen. De overwinning ging naar de tegenstrever. Het volgend gevecht liet Dilano niet lang duren want met een beentechniek bracht hij een ipponzege (+10) achter zijn naam en kreeg hij hierop een blinkende zilveren medaille. De overige judoka's eindigden op het brons. De spektakelman onder hen was Nand Claeys. Althans in zijn tweede wedstrijd. Zijn eerste tegenstrever deed hem meteen verliezen door een heupworp via de nek (koshi guruma) en dat was blijkbaar nieuw voor Nand (-10). Maar dan, in het tweede gevecht. Tijdens de anderhalve minuut tekenden we zomaar eventjes zeven waza-ari's (3 p.) op. Nand viel aan met een iets te hoge beentechniek (o soto gari) wat een tegenworp van -3 met zich meebracht. De volgende keer deed hij het terug en opnieuw maakte hij kennis met een tegenworp van -3. Van een coachstem ving hij de wind op dat hij moest aanvallen met een heupworp en dat hielp. Twee keer na elkaar paste hij er eentje toe en twee keer na elkaar scoorde hij +3. Verderop kwam een -3 uit een tegenworp op hem af maar opnieuw bracht Nand de stand met +3 gelijk, nu door een beentechniek. En net voor het eindsignaal zag hij zijn aanval omgezet worden naar een beentechniek van -3. Hij verloor aldus in een 4-3 eindstand, maar al onze supporters hebben wel genoten van deze pittige wedstrijd. Stef Bracke en Tristan Van Achte waren onze enige judoka's die samen in dezelfde poule zaten. Zij openden dan ook deze poule. Stef wist Tristan te verrassen met een beentechniek van -3. Moeilijker ging het in de tweede en derde ronde want daarin kreeg hij telkens te maken met de heupworpen via de nek. Het tweede gevecht eindigde met twee heupworpen van -3 en vervolgens -10 door dezelfde heupworp. De volgende kamp verloor hij met een heupworp van -3 en een houdgreep van -10. Tristan verloor na het gevecht met Stef zijn twee volgende wedstrijden met telkens een houdgreep van -10. Vooraf moest hij in zijn tweede kamp -3 toestaan door een beentechniek en in de laatste kamp gebeurde dat met een heupworp van -10. Ylias Van den Bossche verloor zijn eerste wedstrijd met een beentechniek van -3, maar in zijn tweede gevecht had hij voor een tijdje het zilver in handen. Hij domineerde immers deze kamp door telkens met een heupworp aan te vallen. Maar in kracht kon hij deze heupworpen niet afwerken. Jammer hierbij was dat hij aan het einde in een houdgreep van -10 terechtkwam. Geen zilver dus maar wel brons. Yannick Vanswijgenhoven was onze judoka die het tornooi mocht openen. Hij startte met een beentechniek die te hoog werd aangezet en waarop een tegenworp van -3 volgde. Daarop kwam hij in een houdgreep terecht maar die wist hij te ontsnappen aan -3. Hierna paste hij opnieuw zijn te hoge beentechniek toe en opnieuw was er de tegenworp van -3 en een gevolgde houdgreep, die nu op -10 eindigde. In de tweede ronde werd hij door een heupworp van -3 verrast en verloor hij hierna het gevecht door een houdgreep van --10. Zo Yannick als eerste begon, zo eindigde Ian Vols als laatste uit onze groep. Dat werkte blijkbaar wat negatief toen hij van start ging. Hij verloor dit gevecht door een houdgreep van -10. In de tweede ronde ging het wat beter en dat toonde hij toen hij in een houdgreep terechtkwam. Hij kon zich immers bevrijden aan -3. De volgende houdgreep was er daarna wat teveel aan want nu lukte het niet meer om te ontsnappen en eindigde dit gevecht op -10. In de slotronde deed een beentechniek hem voor -10 verliezen. Onder onze negen judoka's bevond zich ook een meisje en dat was Felien Van de Walle. Zij leverde haar wedstrijden rond de periode dat Yannick Vanswijgenhoven aan de slag ging. Zij kwam drie keer op de mat en kon enkel in het eerste gevecht niet verhinderen dat de wedstrijd vroegtijdig met een houdgreep van -10 afsloot. Daarvoor had ze twee keer een beentechniek van -3 moeten toestaan. In de tweede en derde ronde liet ze het niet verder komen dan twee keer -3 en dit uit beentechnieken. Ze vocht dus deze twee wedstrijden volledig uit en dat kan ook als positief bekeken worden.
Voor de prestaties in detail: KLIK HIER.

VAN DE WALLE Ward

VAN ACKER Dilano