U9-, U11- en U13-ONTMOETINGEN te KRUISHOUTEM

 Verslag

ZONDAG 25 MAART 2018

Kruishoutem voegde op het laatste ogenblik nog een U9-ontmoeting aan haar jaarlijks U11- en U13-tornooi. Deze U9-ontmoeting was eerst niet voorzien in haar programma, maar doordat meer en meer clubs dit beginnen in te lassen in hun organisatie, wilde Kruishoutem daar ook iets aan doen. Wel in beperkte mate, te weten met een aantal uitgenodigde clubs en op één wedstrijdmat. En dit terwijl de U11-judoka's op drie andere matten hun wedstrijden leverden. Onze club kreeg de eer om met zeven U9-judoka's af te komen en hun uitslag kon niet min genoemd worden, nl. zes gouden en één zilveren medaille.

U9 (KAPOENEN)

GOUD:
ADAEV Bilal
ADAEV Ibrahim
CLAEYS Nand
KHAIDAROV Heda
KJI Salah
STAINWALL Kobe

ZILVER:
VOLS Ian

Doordat het aantal beperkt was, kon men niet zomaar voor iedereen een poule van drie maken. Soms moest men poules van twee maken en waar het gewicht te hoog was kwam het tot geen gevecht, maar er was de beloning van een medaille. Dat laatste maakten we mee met Ibrahim Adaev, die voor zijn moeite om aanwezig te zijn, goud kreeg. Er zat één meisje in onze groep van zeven, nl. Heda Khaidarov. Zij kon maar één keer vechten, doch zij zorgde ervoor dat ze met een overwinning en goud naar huis ging. De overwinning kwam uit een beentechniek van +3 en een houdgreep van +3. Bilal Adaev moest twee keer vechten en het werd ook voor hem goud. Zijn eerste tegenstrever wist hij te verslaan met +3 door een heupworp en +3 door een houdgreep. In het tweede gevecht was de weerstand een stukje groter, maar toch kon Bilal met +3 eindigen en dit door een beentechniek. Nand Claeys zat ook in een poule van drie. Zijn eerste gevecht liet hij eindigen met een houdgreep van +10, terwijl hij zijn tweede wedstrijd in twee deelde. Eerst met een heupworp van +3 en daarna met een houdgreep van +3. Twee mooie overwinningen die hem dan ook het goud opbrachten. Salah KJI vocht in een poule van twee en hierin rondde hij zijn gevecht af met een klinkende overwinning. Wat hij deed met een heupworp van +10. Goud was dan ook de beloning. Kobe Stainwall was in Kruishoutem opperbest. In zijn poule van drie gaf hij zijn twee tegenstrevers geen schijn van kans en dat deed hij door hen direct in te pakken met een houdgreep van +10.Onze superman kreeg natuurlijk hiervoor goud. Ian Vols was in Kruishoutem eindelijk van het brons verlost, want daar kon hij zilver behalen. Zijn eerste tegenstrever dreef hij naar de mat door een beentechniek van +3 om dan verder te gaan met een houdgreep van +3. In het tweede gevecht liet hij zich verrassen door een beentechniek van -10. Kortom, al onze piepjonge judoka's hebben in Kruishoutem laten zien dat ze haar op hun tanden hebben.

U11 (PUPILLEN)

GOUD:
VANDENDAELE AlexeiZILVER:
KJI Amina
KJI Omaima
VAN ACKER Dilano

BRONS:
ADAEV Islam
OSIEV Temirkhan
VAN DE WALLE Ward
VANSWIJGENHOVEN Yannick

Naast de kapoenen vochten ook tezelfdertijd de pupillen. Gelukkig dat we in Kruishoutem met drie waren om voor de begeleiding te zorgen. Alexei Vandendaele kon als enige onder onze acht pupillen voor goud zorgen. Hiervoor had hij 12 seconden nodig om al zijn drie gevechten te laten eindigen met een ipponzege. En dat allemaal op dezelfde wijze, namelijk met drie heupworpen, die hem uiteindelijk op de eerste plaats voor goud brachten. De gezusters Amina en Omaima KJI deden een goede zaak in Kruishoutem want alle twee eindigden ze op de tweede plaats. Amina won het eerste gevecht op beslissing, terwijl ze de tweede ronde met -10 verloor door een heupworp. De derde tegenstreefster wist ze vervolgens te verslaan met een heupworp van +3 en een houdgreep van +10. Omaima KJI moest eventjes op haar tong knabbelen toen ze haar eerste wedstrijd met een beentechniek van -3 en een houdgreep van -3 verloor. De tweede kamp eindigde zonder punten waardoor de scheidsrechter diende te beslissen en hij gaf Omaima gewonnen. De derde en laatste tegenstreefster versloeg ze met een heupworp van +3 en een houdgreep van +3. Beide zusters ontvingen daarna zilver voor hun twee overwinningen. Dilano Van Acker kreeg het ook voor elkaar om zilver te behalen. Door een overname van -3 kwam hij op achterstand in de eerste ronde. Maar hij maakte het daarna goed met een beentechniek van +10. Het tweede gevecht eindigde met -3 door een overname en +3 door een schouderworp. De scheidsrechter gaf hierop de overwinning aan Dilano. Het laatste gevecht verloor onze judoka door een houdgreep van -10. Na het zilver hadden we nog vier judoka's die brons ontvingen. Islam Adaev verloor zijn eerste gevecht door een beentechniek van -10. Ook de tweede ronde eindigde in zijn nadeel en dit door een beentechniek van -10. Een heupworp van -3 deed hem ook de derde wedstrijd verliezen. Temirkhan Osiev kwam in een poule van drie terecht. Daarin verloor hij het eerste gevecht door twee heupworpen van telkens -3. Door een beentechniek van +3 opende hij zijn tweede wedstrijd. Daarna liep het twee keer mis en dat gebeurde door twee overnames van -3 op zijn aanvallen met een beentechniek. Ward Van de Walle kwam in een poule van vijf terecht en daarin eindigde zijn eerste gevecht met een opgave van -10 toen hij in een houdgreep een kwetsuur opliep. Hierdoor moest hij zijn drie volgende wedstrijden forfait geven. Yannick Vanswijgenhoven vocht in een poule van vier en verloor daarin zijn drie wedstrijden. Maar ondanks dat zat er toch pit in zijn gevechten. Dat bewees hij in zijn tweede kamp toen hij uit een houdgreep wist te ontsnappen. Daarna geraakte hij opnieuw in een houdgreep maar dan ging voor -3 zijn pijp uit. Alvorens er dit grondgevecht was, had hij -3 moeten toegeven door een beentechniek. Het eerste gevecht verloor hij met -10 door een heupworp en in de derde en laatste ronde moest hij -3 toestaan door een heupworp en een houdgreep van -3.

U13 (MINIEMEN)

GOUD:
HUMBLE Keano
LOTTE Marlé

ZILVER:
KHATUEV Elbek
OSIEV Arslanbek

BRONS:
DHONDT Robbe

Wij hadden vijf miniemen die in Kruishoutem hun wedstrijden konden leveren. Twee ervan eindigden met goud en dat waren Lotte Marlé en Keano Humblé. Alle twee wisten ze hun tegenstrevers te verslaan met een ipponzege. Lotte kwam in haar eerste kamp op voorsprong door een heupworp van +3, die meteen gevolgd werd door een houdgreep van +3. Haar tweede tegenstreefster ging twee keer tegen de mat door telkens een schouderworp van 3. En in de laatste ronde leverde het gevecht een +10-score op door een schouderworp. Keano was ingedeeld in een poule van vijf. Zijn eerste kamp liet hij eindigen met een dijworp van +10. De tweede wedstrijd wist hij te openen met een handtechniek van +3, om dan toe te slaan met een houdgreep van +3. Kamp drie was er eentje van korte duur en dat tegen een Nederlander die hij met +10 versloeg door een schouderworp. Tenslotte won hij ook zijn vierde wedstrijd en dit met een heupworp van +3 en een beentechniek van +3. Zilver was voor Elbek Khatuev, die in een poule van drie vocht. Hij kon in de eerste kamp een ipponzege achter zijn naam plaatsen, maar het tweede gevecht liet een ander beeld zien, namelijk een verlies met -10. Arslanbek Osiev vocht in een poule van twee, waardoor hij in de best of three zijn gevechten mocht leveren. In de eerste ronde kwam hij met +3 op voorsprong door een achterwaartse opofferingsworp, maar die voorsprong werd ongedaan gemaakt toen hij in een houdgreep van -10 terechtkwam. Het tweede gevecht bleek het laatste te worden. Want hij belandde twee keer tegen de mat door een heupworp van +3 en een heupworp van +10. Door deze uitslag kreeg hij het klassement van zilver. Robbe Dhondt belandde in een zeer sterke poule. Zijn eerste tegenstrever wist Robbe twee keer te werpen met handtechnieken van -3 en -10. Daarop stak Robbe een lepeltje spinazie in zijn mond en zijn spieren zwollen zodanig op dat hij zijn tegenstrever wist te werpen met een heupworp van +10. Zijn derde tegenstrever was snel en vinnig, zodanig dat hij Robbe verraste met een schouderworp van -10. Wat Robbe op brons deed eindigen.

Voor de prestaties van U13, U11 en U9 in detail: KLIK HIER.

NAAR BOVEN

KEER TERUG