TORNOOI te LENDELEDE

ZONDAG 21 JANUARI 2018

Doordat het jaarlijks tornooi van Lokeren in 2018 niet meer op de affiche stond, trokken we met de judoka's naar Lendelede. Drie onder hen kregen aldaar voor het eerst te maken met een nieuwe leeftijdscategorie, terwijl een vierde opschoof als tweedejaars. Alle vier kwamen terug met een medaille en dat was zeker mooi meegenomen.

DELEERSNYDER Arun

DE RUBBEL Thomas
ROEGIEST Robin

WULGAERT Casper

Arun Deleersnyder was degene die in Lendelede deelnam als tweedejaars. Zij werd er ingedeeld in een poule van vijf en dit in de gewichtsklasse van -57 kg. Daarin bevond zich ook een meisje, die normaal in de hogere gewichtsklasse (-63 kg) thuishoorde, maar vermits ze daarin alleen was, mocht ze onder -57 kg vechten. Voor Arun geen probleem, want in Lendelede kegelde ze iedereen omver met een ipponscore. Haar eerste tegenstreefster overwon ze al na 23 seconden door een houdgreep. Het volgend gevecht liet ze eindigen met twee waza-ari's (2x3 p.), wat ze klaarspeelde met een beentechniek en een houdgreep. De derde tegenstreefster overwon ze na 32 seconden door een houdgreep. De laatste ronde was de moeilijkste want daarin diende ze bijna drie minuten te gebruiken om tot een ipponzege te komen. Haar tegenstreefster lag trouwens op vinkenslag met een tegenworp maar kon ook met haar rechterarm Arun bedwingen toen deze laatste met linkse aanvallen voor de dag kwam. Na 42 seconden wist Arun op voorsprong te komen door een binnenwaartse dijworp van +3. Doordat een volgende aanval haar bijna parten speelde uit een counter ging onze judoka over naar de linkse aanvallen. Met nog 18 seconden te gaan verplaatste Arun haar hand naar de mouw van haar tegenstreefster om dan een linkse heupworp uit te voeren en dat lukte voor +3 punten, wat uiteindelijk een ipponscore betekende. Met deze vier overwinningen ging ze natuurlijk het podium op voor goud. Casper Wulgaert en Thomas De Rubbel konden als cadet (U15) optreden nadat ze van de miniemen (U13) waren overgekomen. Casper werd ingedeeld in een poule van vijf en liet in Lendelede een meer dan bevredigend resultaat zien, door twee van de vier wedstrijden te winnen met een ipponscore, om dan vervolgens het brons in de wacht te slepen. Zijn gewichtscategorie was -34 kg en in zijn eerste wedstrijd kreeg hij na 33 seconden met een achterstand van -3 te maken. Het gevolg van een beentechniek. Maar een kleine minuut later werkte hij die achterstand weg door een beentechniek van +3. Een gelijke stand die zo bleef tot 6 seconden van het einde. Toen zagen we Casper een overname van +10 toepassen. De tweede ronde eindigde voor hem half wedstrijd, maar dan wel in zijn nadeel. Nadat de wedstrijd een goede minuut ver was, werd hij geworpen door een beentechniek van -3, waarop een houdgreep van -3 volgde. Maar in zijn derde kamp kon hij er terug volop tegenaan gaan en wist hij een ipponzege te behalen uit een houdgreep. De vierde tegenstrever moest blijkbaar nog zijn trein halen want na 5 seconden ging Casper met -10 onderuit door een schouderworp. Thomas vocht in een poule van vier, in de gewichtsklasse van -50 kg. Hij moest in zijn eerste wedstrijd -3 toestaan door een schouderworp of een achterstand die hij niet wist weg te werken. De tweede ronde was in een flits afgelopen. Thomas stond amper op de mat of hij werd onderuit gemaaid door een beentechniek van -10. Twee tegenslagen die hij wilde omdraaien in de derde ronde. Daarin kwam hij op voorsprong door een heupworp van +3, maar toen er nog 21 seconden moest gegaan worden, liet hij zich verschalken door heupworp van -3. Een gelijke stand die tot aan de derde minuut liep. De golden score stond nu voor de deur en daarin liep de tijd al over de minuut door, toen Thomas +10 wist te scoren met een beentechniek. Door deze overwinning dacht hij dat het brons zou worden, maar samen met zijn derde tegenstrever eindigden beiden op één overwinning met elk +10 punten. Doordat Thomas hem verslagen had, schoof hij alzo door naar het zilver. Na onze drie cadetten (U15) was het de beurt aan Robin Roegiest. Hij had de U15 achter zich gelaten en opereerde nu als U18. Aldus een minuutje langer vechten en een eventuele kennismaking met klemmen en verwurgingen. Hij vocht in -46 kg met een beperkte opkomst van drie judoka's. Zijn eerste tegenstrever kwam uit Houthulst en die bleek hij vrij vlug onder controle te krijgen. Na 20 seconden wist onze judoka een schouderworp van +3 toe te passen en toen de wedstrijd een minuut gevorderd was, kwam daar nog eens +3 bij door een beentechniek. Het tweede gevecht had meer om het lijf en bleef de score tot op 2'40" op 0-0 staan. Dan raakte Robin gevangen in een schouderworp van -3. Een halve minuut later sloeg zijn tegenstrever nog eens toe met een schouderworp en dan was de wedstrijd met -3 afgelopen. Zilver was dan ook het eindpunt voor Robin. Voor de prestaties in detail: KLIK HIER.