U9-, U11- en U13-ONTMOETINGEN te MOORSELE

ZONDAG 15 APRIL 2018

Op de laatste dag van de paasvakantie trokken we naar het jongerentornooi in Moorsele. Enigszins te verwachten was dat de opkomst aan judoka's in Moorsele wat lager ging liggen en de paasvakantie zorgde er ook voor dat verschillende van onze judoka's nog paaseieren aan het zoeken waren. Maar met degenen die mee konden gaan, waren we best tevreden over hun prestaties. Meer nog we kregen verrassend mooie wedstrijden te zien.

U11 (PUPILLEN)

KJI Omaima

VAN ACKER Dilano
VAN DE WALLE Ward

KJI Amina

Het programma in Moorsele startte met de pupillen en onder hen bevonden zich twee meisjes en twee jongens uit onze club. Nog niet zolang in onze club liet Omaima KJI al heel wat zien wat ze zo allemaal in haar mars heeft. Meer nog, ze ging voor goud door telkens haar tegenstrevers met een ipponscore te verslaan. Ze kwam drie keer op de mat waarbij ze haar eerste gevecht afrondde met een heupworp van +3 en een houdgreep van +3. In de volgende ronde opende ze haar kamp met een beentechniek van +3 en een houdgreep van +3. De laatste tegenstreefster overwon ze in een grondgevecht met een houdgreep van +10. Onze twee jongens deden eveneens flink hun best, maar ze moesten wel één overwinning aan hun tegenstrever laten. Ward Van de Walle maakte dat mee in zijn eerste gevecht. Dat eindigde op -3 door een schouderworp. Blijkbaar een opwarmertje want in zijn twee volgende wedstrijden vuurde hij telkens met +10 raak. Zijn tweede tegenstrever moest eraan geloven door een heupworp van +3 en eentje van +10. Zijn volgende kamp vocht hij op de grond uit en dat bracht hem een houdgreep van +10 op. Hij eindigde alzo op zilver en deze medaille mocht ook Dilano Van Acker dragen. Deze laatste trok de eerste ronde vrij vlug naar zich toe met twee schouderworpen die hem telkens +3 opbrachten. Enigszins ongelukkig zag hij in de tweede ronde zijn aanval stranden op een overname van -3. Maar zijn tegenstrever was ook wel niet van gisteren want een half minuutje later liet hij Dilano tegen de mat belanden door een beentechniek van -10. De volgende wedstrijd wist hij opnieuw terug in handen te nemen en dat bekroonde hij met een overname van +3 en een houdgreep van +10. Amina KJI eindigde op brons, nadat ze haar twee wedstrijden (poule van 3) moest afgeven aan haar tegenstreefster. Wel moet gezegd worden dat ze kranig gevochten heeft en de toekomst zonder twijfel zal uitwijzen dat ze in de goede richting aan het werken is. Zij kon in haar eerste gevecht +3 boeken door een counter, maar werd daarna voor -3 gecounterd, waarna ze in een houdgreep van -3 terechtkwam. Halfweg de tweede wedstrijd kostte een heupworp haar -3 en een houdgreep van -3 deed daarna de rest.

U13 (MINIEMEN)

OSIEV Arslanbek

HESTA Katto

De miniemen waren de volgende judoka's die aan bod kwamen. Onder hen Arslanbek Osiev en Katto Hesta. Voor Arslanbek is er steeds de vrees of er een judoka rondom zijn gewicht aanwezig is. Maar in Moorsele lukte dat. Wel moest er gevochten worden in "the best of 3" omdat het om twee judoka's ging, waarbij een van hen twee overwinningen naar zich toe moest trekken om goud te kunnen behalen. Wat lukte voor Arslanbek. Met een beentechniek scoorde hij +3 in zijn eerste gevecht. Daarna voegde hij er nog eens +3 aan toe, nu door een houdgreep. Zowat hetzelfde beeld speelde zich af in de tweede ronde. Eerst +3 door een beentechniek, daarna +3 door een houdgreep. Katto stond tegenover stevige tegenstreefsters in haar poule van drie. In haar twee gevechten moest ze telkens een -10 verwerken. Eerst door een beentechniek en in het laatste gevecht door een heupworp. Waarop brons volgde.

U9 (KAPOENEN)

BRACKE Stef
KJI Salah

STAINWALL Kobe

Men gebruikte in Moorsele hetzelfde uursysteem van wegen en starten, zoals in Zelzate. Zo ook konden de kapoenen vanaf 15 uur aan hun trekken komen. Wij hadden drie jongens die meededen en zij openden de kapoenenontmoeting alle drie tegelijkertijd. Ieder van hen stond gespreid over de drie matten. De coach was daardoor toe aan een conditietraining. Stef Bracke bevond zich op mat 1. Hij toverde er drie onverwachte ipponzeges uit zijn hoed en dit met een duidelijke overwinningsdrang. Mooi om te zien. Hij overwon zijn eerste tegenstrever al na 20 seconden en dit door een beentechniek van +10. De tweede ronde verliep iets moeilijker maar toch bleef hij ervoor gaan. Hij scoorde +3 door een beentechniek maar kreeg 12 seconden later -3 te verwerken door een beentechniek. Tenslotte eindigde hij daarna deze kamp met een houdgreep van +10. Zijn laatste tegenstrever liet hij maar 13 seconden op de mat staan en intussen had hij twee keer met telkens een beentechniek +3 gescoord. Wat hem goud opbracht. Salah KJI borrelde van energie en zo kennen we hem sinds zijn start in de club. Hij vocht drie keer en het meeste werk had hij met zijn eerste tegenstrever. Weliswaar scoorde hij twee keer met +3 door heupworpen, maar daarvoor gebruikte hij een heel stuk van de reguliere tijd van anderhalve minuut. In de tweede ronde werd het meteen +10 door een heupworp, terwijl zijn derde kamp maar twee seconden heeft geduurd. Ook hier met een heupworp van +10. Onze volgende crack was Kobe Stainwall. Het goud wist hij niet te bereiken maar wel het zilver. Zijn eerste wedstrijd liet hij eindigen met een heupworp van +3 en een houdgreep van +3. Voor hem zeker onverwacht maakte hij in de tweede ronde al na 14 seconden kennis met een heupworp van -10. Dat boterhammetje lag wat zwaar op zijn maag, maar er lag nog één wedstrijd te wachten. Die vocht hij op de grond uit waarbij hij zijn tegenstrever uiteindelijk op de goede manier kon grijpen voor een houdgreep van +10.

Voor de prestaties van U11, U13 en U9 in detail: KLIK HIER.