U11 en U13 te OUD-TURNHOUT

ZONDAG 22 OKTOBER 2017

Op zondag 22 oktober 2017 trokken twee pupillen en drie miniemen uit onze club naar Oud-Turnhout. Een pittig tornooi waar ook Nederlanders aan deelnamen en een vrij drukke bezetting kende. Bij de pupillen moest Lotte Marlé het bed houden wegens ziekte, maar we hadden nog Robbe Dhont en Alexei Vandendaele die kerngezond de mat opgingen. Onder de miniemen bevond zich Libby Moens, die in Oud-Turnhout haar allereerste stap op een groot tornooi heeft gezet. Daarnaast liet ze zich door twee bodygards omringen, nl. Thomas De Rubbel en Keano Humblé.

DE RUBBEL Thomas
DHONDT Robbe

HUMBLE Keano
VANDENDAELE Alexei

MOENS Libby

PUPILLEN
De wedstrijden van de pupillen duurden in totaal ruim drie uur, waarbij uit onze groep Alexei in de start zat en Robbe de afsluiter was. In de poule van Alexei zat een tegenstrever die een week ervoor in Houthalen Robbe deed verliezen. Maar die was nu voor Alexei in de tweede ronde. Hij opende het eerste gevecht met een opofferingsworp van -3 en naar het einde toe besloot hij deze kamp met een houdgreep van +10. In de tweede ronde kwam hij op verlies te staan door twee verschillende beentechnieken van telkens -3. Aan de laatste ervan lag een vervolg van een houdgreep van -10. Zijn laatste tegenstrever had zich in een voorgaand gevecht gekwetst en de verzorging hield hem aan de kant waardoor Alexei +10 kreeg door forfait. Door zijn twee overwinningen eindigde hij aldus op zilver. Robbe liet gecontroleerd en technisch onderbouwd judo zien. Dat bracht hem drie ipponzeges op waar goud aan vasthing. Het eerste gevecht opende hij na drie seconden door een heupworp van +3. Waarop een grondgevecht volgde dat eindigde met een houdgreep van +10. De tweede ronde liet hij met een heupworp van +10 eindigen en dit met een linkse uitvoering. In zijn derde kamp was het terug raak, nu met drie verschillende technieken. Eerst met een beentechniek van +3, daarna een dijworp van +3 en vervolgens een houdgreep van +10.

MINIEMEN
Onder onze drie miniemen mocht Libby als eerste de mat op. Hoewel de ervaring na een reeks wedstrijden er nog niet was, toonde ze toch haar karakter om ervoor te gaan. Een bewijs hiervan was dat ze in een houdgreep geraakte maar die met alle kracht wist te ontsnappen. Wat evenwel niet altijd lukte. Zo verloor ze haar eerste wedstrijd door een houdgreep van -10. Het tweede gevecht duurde anderhalve minuut. Ze kwam op een achterstand van -3 te staan door een heupworp. En aan deze heupworp breide haar tegenstreefster er een houdgreep van +10 aan vast. De derde en meteen laatste kamp verliep over de volle twee minuten en eindigde op een beslissing van de scheidsrechter. Beide judoka's hadden niet kunnen scoren maar liepen wel elk een straf op. Daarop viel de beslissing en ging de overwinning naar haar tegenstreefster. Libby eindigde hierdoor op brons. Thomas bereikte in Oud-Turnhout voor 2017 zijn eerste gouden medaille. Deze keer lukte het hem om "er net niet naast" te vallen. Zijn eerste tegenstrever kon hij halfwedstrijd verrassen met een beentechniek van +3 en die voorsprong wist hij vast te houden tot het einde. In de tweede en derde ronde gebruikte hij nu en dan een maki komi (opofferingsworp) maar het was moeilijk om te kunnen scoren omdat hij de worp niet ten volle wist af te werken. Maar toch lukte het één keer voor +3 en dit in zijn tweede wedstrijd. Hij liet deze actie volgen met een houdgreep van +10. Zijn derde tegenstrever bood flink wat weerstand, maar Thomas kon hem verschalken door naar de grond te gaan en hem daar in een houdgreep van +10 te nemen. Het goud kwam daardoor in zijn handen te liggen. Keano deed in zijn eerste kamp een mooie aanval met arm en heup (sode tsuri komi goshi) voor +3 lukken. Wat nodig was, want in het verder verloop geraakte Keano omzeggens niet of onvoldoende door de verdediging van zijn tegenstrever. De tweede wedstrijd leverde spervuur op voor Keano. Hij kreeg het voor elkaar om vijf keer te scoren met een reeks schouderworpen alsook één heupworp, wat goed was voor telkens +3. Net voor het einde wist hij het af te maken met een houdgreep van +10. In de derde ronde lukte het Keano en zijn tegenstrever niet om enig punt te scoren. Keano kreeg wel te maken met een straf door zijn hoofd weg te trekken. En die straf bepaalde de scheidsrechter om op beslissing de overwinning naar Keano's tegenstrever te laten gaan. Hierdoor kwam hij op de tweede plaats te staan en ontving hij zilver.
Voor de prestaties van U11 en U13 in detail: KLIK HIER.

Foto links:
Robbe Dhondt behoorde in Oud-Turnhout op technisch vlak bij de betere judoka's

Foto midden:
Keano en Thomas kwamen als "snotapen" stoefen met een zilveren en gouden medaille

Foto rechts:
Ons "nieuw gezichtje" Libby die in Oud-Turnhout ruim haar best heeft gedaan