BEKER VAN OUD-TURNHOUT

ZATERDAG 21 OKTOBER 2017

Op zaterdag 21 oktober trokken twee judoka’s uit onze club naar Oud-Turnhout, namelijk Arun Deleersnyder en Robin Roegiest. Zij kwamen uit in de U15. De opkomst was matig, want bij de U15 waren ze in totaal met 100 deelnemers, onderverdeeld in 36 meisjes en 64 jongens. Robin vocht zijn matchen in de categorie tot 42 kg en Arun onder de 57 kg.

Bij Arun waren ze met 9 in haar gewichtsklasse. Aangezien er maar één meisje was in de klasse tot 63 kg werd er aan de coaches gevraagd of dit meisje mocht deelnemen in de categorie tot 57 kg. Iedereen stemde toe, zodat ze nu met 10 waren.
Arun diende een voormatch te vechten waarbij ze de pech had om uit te komen tegen het meisje uit de hogere gewichtsklasse. Je merkte dat Arun hier duidelijk de lichtste was en dat ze kracht tekort kwam om haar tegenstreefster in gevaar te brengen. Arun moest uiteindelijk viermaal -3 toestaan en dit door een overname, een beentechniek, een houdgreep en een heupworp. Naar het einde toe belandde ze nog in een houdgreep waaruit ze niet meer kon ontsnappen en moest ze dus afwachten of ze nog mocht herkansen. Haar opponente verloor haar volgende kamp waardoor Arun dus uitgeschakeld was voor de herkansingen.
Bij Robin waren ze met 6 deelnemers. Hij startte in de kwartfinale. Zijn tegenstander had blijkbaar veel spinazie gegeten want deze had duidelijk veel meer power in zijn armen dan Robin. Nochtans heeft onze judoka het niet slecht gedaan tegen deze krachtpatser want nadat hij tweemaal werd bestraft voor passief vechten diende hij enkel maar -3 toe te staan voor een beenveeg. Robin moest alzo direct vechten in de herkansing voor de bronzen medaille. Hier werden beide judoka’s éénmaal bestraft. Robin voor een valse aanval en zijn tegenstrever om buiten de wedstrijdoppervlakte te stappen. Robin had hier duidelijk de match in handen en wist zelfs verschillende goede aanvallen te plaatsen, maar die net geen score opleverden. Enkele seconden voor het eindsignaal van de reguliere wedstrijdtijd laat hij zich echter verrassen door een armtechniek en moet hij -10 incasseren, waardoor de bronzen medaille uit zijn vingers glipte. Voor de prestaties in detail: KLIK HIER.