KAPOENENONTMOETING te OVERMERE

foto (klik)

ZATERDAG 24 FEBRUARI 2018

Judoclub Berlare gaf in Overmere aan de kapoenen de gelegenheid om hen eens te laten vechten. De opkomst was merkelijk te noemen, waardoor een groot deel van de dag op vier matten werd gewerkt. Wij hadden vier judoka's die van de griep gevrijwaard waren en samen hebben ze voor een mooie dag gezorgd door een gouden en drie zilveren medailles te behalen.

ADAEV Ibrahim

ADAEV Bilal
CLAEYS Nand
KJI Omaima

Er werd overwegend met poules van vier gewerkt. Alleen Bilal Adaev was ingedeeld in een poule van vijf. Hij leverde vier gevechten die hem op zilver deden eindigen. Zijn eerste wedstrijd was in een flits gedaan, want na 4 seconden trof hij raak met een heupworp van +10. In de tweede kamp vielen er geen punten te rapen waardoor de scheidsrechter moest beslissen. Hij gaf Bilal gewonnen, wat terecht was want hij had niet anders gedaan dan aangevallen. De derde ronde leek ook op een 0-0 te eindigen maar op 1 seconde van het einde moest Bilal -3 toestaan door een overname. Het laatste gevecht bracht hem terug een ipponzege op en dat kreeg hij voor elkaar door een heupworp van +3 en een houdgreep van +3. Nand Claeys mocht hierna de mat op en in zijn eerste gevecht ging hij al meteen met een flinke snelheid naar zijn tegenstrever toe om hem te werpen, maar dat werd al na 2 seconden afgestraft door een overname van -3. Daarop volgde een houdgreep van -3. Zijn start in zijn tweede wedstrijd verliep éénhonderdste rustiger en nu kon hij zelf scoren met een heupworp van +3. Een minuutje later voegde hij daar nog eens een heupworp van +3 aan toe. De laatste ronde verliep op een winst van +3 door een heupworp en een houdgreep van +3. Hij eindigde hierdoor in zijn poule op de tweede plaats. Ibrahim Adaev zorgde voor het goud. Hij vertrok met een +3 voorsprong door een heupworp en een minuut later zag hij kans om het af te ronden met een houdgreep van +3. De tweede tegenstrever stond niet lang op de mat want Ibrahim wist hem te werpen met een heupworp van +3 en daarna vast te nemen met een houdgreep van +3. Als laatste zorgde hij na 3 seconden voor een voorsprong van +3 door een heupworp en net voor het einde deed hij dat nog eens met een heupworp van +3. Salah KJI sloot als allerlaatste het tornooi af. Hij werd vrij vlug op -3 gezet in zijn eerste wedstrijd en dat gebeurde door een overname op zijn aanval. Meteen kwam hij in een houdgreep van -3 te liggen. De tweede ronde won hij op beslissing. De stand bleef op 0-0 staan, maar hij had wel het meest aangevallen. Tenslotte sloot hij af met een overwinning, door twee keer +3 en dit telkens met een heupworp. Wat hem deed eindigen op de tweede plaats, aldus zilver.
Voor de prestaties in detail: KLIK HIER.

FOTO

Onze vier kapoenen die in Overmere flink hun best hebben gedaan.

Vlnr: Salah, Ibrahim, Bilal en kapitein éénoog Nand

Foto: