POT VAN OLEN

ZATERDAG 16 SEPTEMBER 2017 - U15

Op zaterdag 16 september 2017 had te Olen de 29ste editie van de Pot van Olen plaats voor de U15 heren en dames. Arun Deleersnyder en Robin Roegiest waren onze vertegenwoordigers ter plaatse. Robin diende in de voormiddag aan te treden terwijl Arun pas in de namiddag aan de beurt kwam.
Er werd gevochten volgens Braziliaans systeem, d.w.z. dat er eerst diende gevochten te worden in poule, waarbij de eerste twee van iedere poule doorgaan naar een boomstructuur met enkele herkansing.

Robin kwam uit in de categorie tot 42 kg. In deze categorie bevonden zich 24 deelnemers en zij werden onderverdeeld in 8 poules van 3. Hij moest dus één wedstrijd winnen om te kunnen doorschuiven naar de boomstructuur. Spijtig genoeg kon hij geen van beide kampen winnen. In zijn eerste wedstrijd kreeg hij al snel -10 tegen doordat hij zijn tegenstander wou counteren maar niet ver genoeg doordraaide zodat hij in houdgreep belandde. In zijn tweede begon hij sterk en had hij de wedstrijd in handen nadat zijn opponent eerst werd bestraft voor een valse aanval en Robin +3 achter zijn naam wist te zetten door een schouderworp. Iets over halfweg de kamp komt hij in een grondgevecht terecht en belandt hij in een houdgreep en moet alzo -10 toestaan. Hij kan daardoor niet verder kampen in lijn en zijn tornooi zit erop.
Bij Arun waren ze met 20 deelneemsters en zij werden onderverdeeld in 5 poules van 4. Arun, onze eerstejaars U15, kwam terecht in een zeer sterke poule met tweedejaars en allemaal drager van een bruine gordel. Onze judoka deed flink haar best en liet zich niet intimideren door deze meiden. In haar eerste wedstrijd, tegen een Nederlandse judoka, wordt ze eerst bestraft en moet ze nadien tweemaal -3 toestaan door een handtechniek en beenworp. Tenslotte kwam ze in een houdgreep van -10 terecht. Haar tweede wedstrijd is opnieuw tegen een Nederlandse judoka en hier dient ze -3 en -10 toe te geven, ditmaal voor een heupworp en houdgreep.Haar laatste kamp gaat tegen de sterke Waalse Leyla Kluckers. Deze zal als eerste uit haar poule komen. Arun kan de aanval van de Waalse niet ontwijken en incasseert hier met een heupworp -10.
Het judoseizoen is nog maar pas gestart en het ontbrak beide judoka’s aan training en wedstrijdritme om nu al te kunnen strijden voor de medailles in dit zware tornooi met sterke deelnemers uit Nederland.

ZONDAG 17 SEPTEMBER 2017 - U18 en U21+

+ foto's (klik)

Zondag 17 september was het de beurt voor de leeftijdscategorieën U18 en U21+. Rubén Martens deed in dit nieuw sportjaar zijn start in U18 en Eveline Jolie in U21+. Voor Rubén was het verhaal na één wedstrijd gedaan, terwijl Eveline in Best of 3 haar gevechten diende de leveren.

Rubén had wat teveel gesnoept en diende daardoor in -66 kg te vechten. Daarin waren ze met 28 judoka's en onze judoka kreeg meteen een Nederlander voor de voeten. Rubén werd in dit gevecht twee keer bestraft om onvoldoende aan te vallen en naarmate de wedstrijd vorderde miste hij net een mooie kans om een houdgreep aan te zetten. Bijna was de wedstrijd aan zijn derde minuut toe of Rubén moest -3 toestaan door een binnenwaartse dijworp. Aan deze pech volgde een grondgevecht en eindigde met een houdgreep, waarin Rubén opgaf (-10). Hierna doorschuiven naar de herkansingen was zijn volgende pech, want zijn tegenstrever bereikte de halve finale niet.
Eveline Jolie kende niet meer dan één tegenstreefster in haar categorie, dus werd dit duel uitgevochten volgens de Best of 3. Haar tegenstreefster kwam uit Nederland en die wist Eveline te verrassen met een klem (-10). De volgende kamp werd daarna verloren met -3, waardoor een derde gevecht er niet inzat en Eveline het podium opging voor zilver.

De wedstrijden in detail: KLIK HIER.

JOLIE Eveline

De volgende foto's hieronder werden ons bezorgd door Johnny Martens (links) en Eveline Jolie (rechts). Waarvoor dank.