PERSOONLIJKE UIT-WEDSTRIJDEN

Een aantal van onze judoka's kiezen ervoor om los van de club deel te nemen aan een aantal wedstrijden. Die worden niet berekend in het clubklassement en de ipponbeker van de club maar we noteren de podiumplaatsen wel in hun persoonlijk palmares.

FRANKFURT 19/11/2017 - JONGEREN

Keano Humblé trok naar het Duitse Frankfurt waar een internationaal tornooi plaats vond. Hij won er zijn eerste drie wedstrijden tegen een Duitser, Sloveen en Georgiër. Dat bracht hem in de halve finale, die hij verloor van een Sloveen (-10 door straffen), om daarna op beslissing de strijd voor de derde plaats te verliezen. Het verschil in reglement heeft er ook zijn invloed gehad. Zo mocht de kraag niet boven het sleutelbeen genomen worden, maar ook een arm insluiten tijdens het uitvoeren van tani otoshi (achterwaartse opofferingsworp) was evenmin toegestaan.

ZELEM 05/11/2017 - U11

In het Limburgse Zelem vond een jongerentornooi plaats waaraan Lotte Marlé en Alexei Vandendaele deelnamen. Beide vochten in de categorie van U11 en telkens leverden ze drie wedstrijden. Lotte verloor van haar eerste tegenstandster door een houdgreep van -10. Ze probeerde eruit te geraken maar ondanks haar kniezit lukte het niet. Haar tweede gevecht was vrij vlug gedaan, want na een directe aanval met een heupworp van +3, ging ze verder met een houdgreep van +10. De laatste kamp liet ze eindigen met een houdgreep van +10. Het wedstrijdblad duidde aan dat drie judoka's elk twee overwinningen (van de drie) hadden geboekt. Een gelijke stand waarbij daarop naar de wedstrijdpunten werd gekeken. Ook die waren gelijk. De volgende stap was het gewicht en daaruit bleek dat Lotte 100 g teveel woog om goud te behalen. Waardoor het zilver werd. Alexei won zijn eerste wedstrijd met een ipponzege, terwijl hij zijn tweede kamp op beslissing verloor. Hij eindigde op brons omdat hij ook zijn derde gevecht verloor, nu met -10.

Lotte (zilver) en Alexei (brons) kregen telkens een mooie trofee overhandigd

 

 

Foto:
Peter Marlé


SINT-OEDENRODE (Nl) 28/10/2017 - U12

Keano Humblé deed mee aan het internationaal tornooi in het Nederlandse Sint Oedenrode. Hij vertrok er in de kwartfinale waarin hij wist door te stoten naar de halve finale met een waza-ari. Daar stond de winnaar van Venray te wachten en die was toch een maatje te zwaar. Keano verloor deze kamp na een kleine minuut met o tsuri goshi. Deze tegenstrever werd ook de uiteindelijke winnaar. Door dit verlies werd Keano doorverwezen naar de kamp om het brons. Een kamp die hij met een ipponzege won. Brons! Althans dat dachten we. Er was maar één derde plaats voorzien, waardoor Keano nog eens de mat mocht opkomen. Zijn eerste tegenstrever had zich via de herkansingen naar de andere 3de plaats gevochten en zo kwamen ze elkander terug tegen. Na een 10 tal seconden kreeg Keano een straf om niet aan te vallen, nochtans was hij de enige die al een worp had ingekomen. Na tal van pogingen lukte het een kleine minuut voor het einde dan toch om met +3 te scoren, via een combinatie van sode tsuri komi goshi naar o soto gari. Deze voorsprong kon hij gemakkelijk tot het einde verdedigen. Zodat hij uiteindelijk het podium kon betreden voor het BRONS.

Keano, rechts, met zijn mooie bronzen medaille

 

 

 

 

Foto: Byron HumbléHOUTHALEN 15/10/2017 - U11

Lotte Marlé en Robbe Dhondt kozen, door het mooie weer, voor een ritje naar het Limburgse Houthalen. De zon deed haar werk want Lotte won goud en Robbe zilver. Beiden leverden er drie wedstrijden en het was Lotte die begon. Zij won haar eerste wedstrijd met een beentechniek van +3, een overname van +3 en een houdgreep van +10. Het tweede gevecht leverde dezelfde score op. Eerst +3 door een handtechniek, +3 door een heupworp en +10 door een houdgreep. De derde tegenstreefster slipte regelmatig uit haar handen waardoor ze geen ipponscore kon behalen. Maar wel lukte het vier keer +3 te scoren door een heupworp, twee houdgrepen en een beentechniek. Robbe kreeg in zijn eerste ronde flink wat weerwerk tegenover zich. Zijn tegenstrever dreef hem twee keer met -3 in de problemen door een counter en een beentechniek. Dit verlies knabbelde hij daarna flink door en zo kwam hij aan een eerste overwinning in zijn tweede wedstrijd en dat deed hij met een beentechniek van +3 en een houdgreep van +10. De laatste kamp regelde hij met +3 door een heupworp en +10 terug met een heupworp.

Onze twee sloebers uit Zelzate,
Robbe met zilver en Lotte met goud

 

 

Foto:
Peter Marlé


VLISSINGEN 07/10/2017 - Zeeuws kampioenschap

De Open Zeeuwse kampioenschappen vonden terug plaats in Vlissingen. Keano Humblé trok hiervoor de Nederlandse grens over om er drie wedstrijden te leveren en het zilver te behalen. Hiervan won hij twee gevechten om daarna te verliezen van een bruine gordel uit Topjudo Kenamju. Dit verlies kwam er doordat hij bestraft was geworden om drop seoi nage uit te voeren.

Keano in het bijzijn van de 27-jarige Nederlandse topper Juul Franssen

 

Foto:
Byron Humblé


BRUGGE 01/10/2017 - U11

In Brugge vond een tornooi plaats waaraan U11-judoka's mochten meedoen. Lotte Marlé was er aanwezig en voor het eerst vocht ze met haar groene gordel in een poule van vier. Aldus diende ze drie wedstrijden te leveren en die won ze allemaal met een ipponzege. Het eerste gevecht was na 28" gedaan door een houdgreep. De tweede ronde liet ze na 4" starten met een beentechniek van +3, om dan te besluiten met een houdgreep van +10. De eindwedstrijd won ze na 58" door een heupworp van +3 en gevolgde houdgreep van +10. Resultaat was dan ook een gouden medaille.

Lotte in actie voor het goud

 

Foto:
Peter Marlé


OLEN 24/09/2017 - U11 en U13

In Olen organiseerde men de "Mini Pot van Olen" of een jongerentornooi voor U11 en U13. Daaraan deden vijf clubjudoka's mee. Het resultaat was één gouden, drie zilveren en één bronzen medaille.
U11: Lotte Marlé, Robbe Dhondt en Alexei Vandendaele leverden er elk drie wedstrijden. De eerste tegenstreefster van Lotte was een Nederlandse. Onze judoka verloor dat gevecht met -3 door een overname. Daarna was er de prikkel om haar twee volgende tegenstreefsters met +10 te overwinnen. Dat gebeurde telkens met een heupworp van +3 en een gevolgde houdgreep van +10. Hierdoor had ze zilver. Robbe stond in zijn eerste wedstrijd maar 9 sec. op de mat om dan te winnen met +10 door een heupworp. Zijn tweede tegenstrever was niet van de minste en had al een sterk palmares achter zijn naam staan. Robbe moest twee keer -3 ondergaan om daarna met -10 geworpen te worden door een schouderworp. Het derde gevecht duurde slechts 6 sec. En dan was het +10 door een schouderworp. Samen goed voor een zilveren "Pot van Olen". Alexei vocht gelijktijdig op een andere mat. Hij verloor twee wedstrijden waaronder eentje met -3 en -10 door houdgreep. De tweede verlieswedstrijd was meteen met -10, maar hij kon ook een gevecht naar zich toetrekken en deze op +10 laten eindigen. Hij ontving daarop brons.
U13: 's Namiddags was het de beurt aan Keano Humblé en Thomas De Rubbel. Keano kende in zijn eerste partij een moeilijk wedstrijdritme maar kwam toch aan +3 door tani otoshi. Die voorsprong gaf hij vrij snel terug uit handen. Ook werd hij bestraft om buiten te lopen. Tot op de voorlaatste seconde wees er alles op dat het een verliespartij zou worden, maar hij besloot alles op het spel te zetten en wierp zijn Nederlandse tegenstrever alsnog met tai otoshi, +3. Zijn tweede kamp was tegen een niet onbekende Nederlander. Keano won na een kleine minuut met een heupworp. De derde kamp verliep iets vlotter en kon hij ook winnend afsluiten. Goud aldus. Thomas eigende zich zilver toe. Hij startte met -10 in zijn eerste kamp en dit door een houdgreep. In zijn tweede gevecht stuurt Thomas zijn tegenstrever door naar de grond, evenwel zonder score maar het lukte hem wel +10 te behalen door een houdgreep. Zijn laatste tegenstrever was een maatje te licht. Thomas wist in deze wedstrijd tweemaal +3 te scoren met koshi guruma. Aan de laatste +3 liet hij een houdgreep volgen van +10. Wat hem zilver opbracht.
FOTO'S: In de voormiddag trok Peter Marlé verschillende foto's en die kan men bekijken als men HIEROP KLIKT.

Hieronder links in het midden: Keano Humblé. De foto ernaast op de linkerkant: Thomas De Rubbel (foto's Byron Humblé)

BREDENE 09/09/2017 - U11

Alexei Vandendaele nam deel aan een U11-tornooi in Bredene. Hij leverde er drie gevechten in een poule van vier. Deze drie gevechten wist hij telkens af te ronden met een ipponzege en iedere keer gebeurde dat met een houdgreep. Zodoende won hij goud in deze kuststad

Charline VAN SNICK 09/09/2017 - Training

Lotte Marlé trok naar Nassogne of een gemeente in het Franstalig gedeelte van België waar Charline Van Snick een twee uur durende training gaf. Deze figuur sprak haar aan zodat ze graag de verre verplaatsing aanging. Uiteindelijk werden er een reeks foto's getrokken waarvan twee hieronder te zien zijn.

> KLIK HIER
om het filmpje
te bekijken met
Charline Van Snick
en Lotte

 

 


Film:
Peter Marlé


DUDELANGE (GH-Lux) 18/06/2017 - -13 jaar

Zondag 18 juni 2017 bevond Keano Humblé zich in GH-Luxemburg waar hij deelnam aan het 20ste Youth Open Dudelange. Hij vocht er in -43 kg onder de U13-judoka’s, waar hij op brons eindigde. Hier was de regel van 3 minuten vechten met een eventuele golden score.
De eerste kamp van Keano was tegen de latere winnaar van het tornooi, nl. een Fransman met een bruine gorel. Nadat dit gevecht ongeveer 2’30” bezig was, kon Keano zijn worp niet volledig afwerken en kwam hij daardoor op de grond terecht waar de klasse van de Fransman hem met een houdgreep van -10 deed verliezen. Door dit verlies kwam Keano in de herkansingen terecht waarin hij startte tegen een Luxemburger. Die versloeg hij met drie waza-ari’s (3 x 3 p.) en een houdgreep van +10. Het tweede gevecht was tegen een Duitser, die hij tegen de mat kreeg met 3 waza-ari’s. Het werden wel drie zware minuten maar dankzij de golden scores in de andere wedstrijden geraakte hij toch op tijd gerecupereerd. De kamp voor brons ging tegen een Fransman en na ongeveer een zoektocht van 20 seconden kon Keano de worp inzetten waar François, Matthias en Keano al een paar maanden op oefenen. Een prachtige worp die hem +10 en het brons opleverde.


EDE (Nl) 03/06/2017 - -12 jaar

In het Nederlandse Ede (Gelderland) vond een internationaal tornooi plaats waaraan Keano Humblé deelnam. In zijn categorie waren ze met 12 judoka's, die volgens het Braziliaans systeem ingedeeld werden in 4 poules van 3. Degenen die daarin 1ste of 2de werden, mochten in lijn verder vechten richting finale. En in die finale geraakte Keano. Gestart in de poule van 3 won hij zijn eerste gevecht met +3 door een dijworp en +10 door een beentechniek. De tweede wedstrijd nam hij voor zijn rekening met +3 door een beentechniek en +10 door een dijworp. Hij startte daarop in de kwartfinale die hij met +3 won. Alsook de halve finale werkte hij met +3 succesvol af, waardoor hij doorschoof naar de finale. Daarin kon hij moeilijk "zijn draai" vinden en verloor hij uiteindelijk dit gevecht. Zij afgelegd parkoers bekeken is zilver zondermeer een mooi resultaat.

SCHOTEN 28/05/2017 - U11

Zondag 28 mei was er een U11-tornooi in Schoten. Ondanks de warmte trokken Robbe Dhondt en Alexei Vandendaele naar dit tornooi, weliswaar niet in hun zwembroek maar in een warme kimono. Robbe behaalde er goud. Dat lukte na drie ipponzeges telkens vanuit een houdgreep. Het eerste gevecht verliep eventjes met wat twijfel toen Robbe door een heupworp op -3 werd geplaatst. Maar onze judoka was bij de pinken want op de grond nam hij meteen over met een houdgreep van +10. De tweede kamp begon terug met een heupworp maar nu was de score (+3) voor hem, waarop hij de wedstrijd besloot met een houdgreep van +10. Het derde gevecht eindigde tenslotte met een directe houdgreep van +10.
Alexei viel in zijn eerste gevecht aan met een heupworp waarop hij gecounterd werd. Maar zijn tegenstrever viel hierbij zelf op zijn rug, waardoor de 10 punten naar Alexei gingen. Door een grote binnenwaartse beentechniek verloor onze judoka zijn tweede gevecht met -10. In de derde ronde werd hij beloond met een zege van +10. Vooraf scoorde hij +3 door een heupworp en vervolgens rondde hij af met een houdgreep. Het resultaat hiervan was dat hij zilver achter zijn naam kon zetten.

MEISE 21/05/2017 - U11

In het Vlaams-Brabantse Meise vond een U11-tornooi plaats waaraan Lotte Marlé en Alexei Vandendaele meededen. Beiden vochten elk drie wedstrijden, waar er twee van gewonnen werden en zilver zodoende de beloning was. Lotte kon in het eerste gevecht met +3 scoren uit een beentechniek (o soto gari). Uiteindelijk wist ze daar nog eens +10 aan toe te voegen door een houdgreep. Haar tweede tegenstreefster maakte het haar moeilijk. Lotte ging er voor maar toen ze een beentechniek wilde aanzetten werd ze met dezelfde worp voor -3 gecounterd. Vervolgens kwam er een krachtige aanval van haar tegenstreefster waaruit een heupworp volgde, die Lotte -3 kostte. Daarop kwam Lotte in een houdgreep terecht, die ze kon onderbreken door met haar benen het been van haar tegenstreefster in te sluiten. Evenwel voor niet lang want haar tegenstreefster kon dat been losmaken en opnieuw een houdgreep aanzetten en dat eindigde op -10. Het derde gevecht duurde niet lang of Lotte kwam door een heupworp van +3 op voorsprong, waarna ze besloot met een houdgreep van +10.

BRECHT 07/05/2017 - U11

Judoclub Brecht organiseerde in het bijzijn van Dirk Van Tichelt een jongerentornooi waaraan Lotte Marlé in U11 meedeed. Zij werd er ingedeeld in een poule van vijf en kwam aldus vier keer op de mat. Deze vier stak ze allemaal met een ipponzege op zak. Het eerste gevecht startte ze al na 11" met een heupworp van +3 (waza-ari), om vervolgens verder te gaan met een houdgreep van +10. De tweede ronde leverde meteen een gevecht op de grond, die Lotte na 42" met een houdgreep van +10 liet beëindigen. Haar tegenstreefster in de derde wedstrijd was groter dan Lotte wat onze judoka niet ten goede kwam toen ze een heupworp (koshi guruma) wilde aanzette. Direct hierop werd ze voor -3 gecounterd. Het duurde daarna 1'21" lang toen Lotte uiteindelijk met +3 kon scoren en dit met haar heupworp om daarop verder te gaan met een houdgreep van +10. In de laatste kamp gebruikte ze haar heupworp niet meer, maar viel ze aan met schouderworpen. Dat leverde haar twee keer +3 op, om dan net voor het einde dit gevecht af te sluiten met een houdgreep van +10. Kortom een succesvolle dag die haar goud heeft opgebracht.

Foto links:
de poule van Lotte op het podium

Foto hiernaast:
Lotte in het bijzijn van "grootmeester" Dirk Van Tichelt

 

Foto's:
Peter Marlé


OPWIJK 30/04/2017 - U11

Het Vlaams-Brabantse Opwijk organiseerde een tornooi voor U11- en U13-judoka's en we hadden drie U11-leden die aldaar eens wilden meedoen. Om te beginnen was Lotte Marlé van de partij en zij behaalde er zilver na drie wedstrijden. Het eerste gevecht vocht ze volledig uit maar intussen had ze wel -5 moeten toestaan. De volgende twee kampen eindigden zowat op dezelfde manier, namelijk eerst scoren met +5 door een heupworp en daarna verdergaan met een houdgreep van +10. Alleen verliep het laatste gevecht vlugger in tijd. Robbe Dhondt ging ook drie keer de mat op maar hij mikte op goud. Dat lukte na drie mooie overwinningen waarbij hij een heupworp van +5 gebruikte om te kunnen starten in zijn eerste gevecht. Die heupworp liet hij uiteindelijk volgen met een houdgreep van +10. De tweede ronde wist hij eveneens af te ronden met een houdgreep van +10, alsook in zijn derde kamp scoorde hij ten volle om zo op de eerste plaats te eindigen. Alexei Vandendaele zat ook in een poule van vier waarbij zijn eerste gevecht amper vier seconden duurde. Hij kreeg het voor elkaar om met een heupworp (harai goshi) al direct ippon te scoren. In zijn tweede wedstrijd moest hij zeker niet onderdoen voor zijn tegenstrever, die zelfs een straf opliep voor een valse aanval. Het was een beetje haasje over, die bijzonder ongelukkig op -10 eindigde door een houdgreep nadat er al 1'56" was gevochten. De derde ronde verliep eveneens met verliescijfers, waardoor hij brons als eindresultaat kreeg.

Foto links:
op een rij,
Alexei, Lotte en Robbe

Foto hiernaast:
Stefan Dhondt begeleidde
als opperhoofd onze
drie medailledragers

 

Foto's:
Peter Marlé


LUMMEN 22/04/2017 - U11 & U9

Zus en broer Marlé trokken naar Lummen waar ze konden deelnemen aan een tornooi dat eigen was aan hun leeftijd. Lotte kwam het eerst op de mat en zij vocht in een poule van vier. Haar eerste wedstrijd won ze met een schouderworp van +5 en een houdgreep van +10. Het volgend gevecht was er eentje van twee minuten, maar die kon ze winnen met een beentechniek van +5. De laatste tegenstreefster versloeg ze met een houdgreep van +10. Aldus een mooie uitslag die haar goud opbracht. Tibe leverde zijn wedstrijden bij de kapoenen (U9) en ook hij diende drie keer te vechten (poule van vier). In de eerste ronde belandde hij vrij vlug tegen de mat door een heupworp van -5 waarna een houdgreep van -10 volgde. Door een overname werd het -5 in zijn tweede kamp. Een achterstand die hij net niet kon omdraaien. Hij had immers zijn tegenstrever even voor de eindtijd in een houdgreep kunnen nemen, maar die ontsnapte na 9 seconden. Dus 1 seconde te weinig om +5 te halen. Het laatste gevecht eindigde op drie keer +5 door een heupworp, een beentechniek en een houdgreep. Met deze uitslag verdiende hij alzo brons.

< GOUD
   voor Lotte

 

 

 

BRONS >
voor Tibe   

  Foto's
  Peter Marlé


STIENS (Nl) 22/04/2017 - U13

Keano Humblé nam op zaterdag 22 april deel aan het internationale toernooi van Friesland in het Nederlandse Stiens. Hier kampte hij in zijn eerste kamp tegen de uiteindelijke winnaar, waarvan hij verloor op beslissing (straf) na de reguliere tijd. Die straf had hij opgelopen door een linkse drob seoi nage in te komen, waarmee hij bij de U15 wel score zou gehaald hebben. Keano was de betere maar dit mocht niet baten. Hierdoor kwam hij in de herkansingen terecht waar hij maar liefst 5 wedstrijden op rij wist te winnen met zeer mooie judo en wisselende technieken. Door deze prestaties kon hij zichzelf verwennen met een derde plaats op dit zwaar toernooi. In zijn categorie waren ze trouwens met 17.

LOMMEL 08/04/2017 - U11

In de sporthal De Soeverein van Lommel vonden o.a. U11-wedstrijden plaats. Lotte Marlé en Robbe Dhondt hadden zich hiervoor ingeschreven en boekten er beiden het mooie succes waarvoor goud werd uitgereikt. Lotte deed dit met enkele druppels zweet. Zij kwam drie keer op de mat waarbij zij de eerste tegenstreefster al na 4 seconden wierp door een heupworp en meteen verder ging met een houdgreep van +10. Door een achterwaartse opofferingsworp had Lotte in het volgend gevecht al na 8 seconden een ippon achter haar naam staan. Het derde "slachtoffer" kon het 15 seconden volhouden en dat vond Lotte genoeg om toe te slaan met een heupworp van +5 en een houdgreep van +10. Robbe had in zijn eerste wedstrijd een Nederlander tegenover zich, maar dat leek hem niet te deren. Na een goeie minuut paste hij een heupworp toe en "Klaar was Kees" voor +10. Het tweede gevecht had wat meer om het lijf. Door een houdgreep wist hij +5 te scoren en daar kwam nog eens +5 bij door een heupworp. Uiteindelijk wist hij een ipponscore te behalen door een houdgreep. De derde kamp duurde niet lang want na 9 sec. scoorde hij +5 door ko uchi gari (binnenwaartse beentechniek) en daarop ging hij voor +10 verder met een houdgreep. Voor deze twee judoka's was Lommel hoe dan ook een succesvolle dag.Peter Marlé was onze fotograaf ter plaatse en zijn reeks foto's kan je zien als je HIEROP KLIKT.

GELDROP 02/04/2017 - -12 jaar

Keano Humblé begaf zich op zondag 2 april 2017 naar Geldrop waar hij meedeed aan een tornooi in de categorie -12 jaar. Hij leverde er drie wedstrijden en die brachten hem een bronzen medaille op. Zijn eerste wedstrijd wist hij snel te winnen, terwijl de tweede kamp op een -5 verlies eindigde tegen een geen onbekende judoka voor hem. Hij werd daarop verwezen naar de herkansingen waarin hij zijn wedstrijd wist te winnen met een ipponzege.WOUW 05/03/2017 - -42 kg

Keano Humblé heeft op zondag 5 maart een gouden medaille aan zijn palmares kunnen toevoegen. En dit in de Open West-Brabantse judokampioenschappen in het Nederlandse Wouw. Er waren 18 judokas ingeschreven in de -42 kg en die werden onderverdeeld in 2 lijnen van 9, met elk hun eigen podium.
Keano wist hierin te winnen met +10 door opgave, +5 door seoi nage en de finale won hij terecht op beslissing. Dit was tegen de nr3 in Venray van vorig jaar en daardoor een enorme opsteker!RIJEN 12/02/2017 - -42 kg

Keano Humblé heeft deelgenomen in het Nederlandse Rijen. Hier was er een zware bezetting aanwezig in de klasse tot 42 kg. Ondermeer de kampioen onder de Nederlandse clubs Kenamju...
In deze klasse toonde Keano zich tot de betere judoka's, vooral technisch.
Zijn eerste kamp won hij door 3 waza-ari's te werpen. De tweede kamp was dan al tegen een pupil van judoclub Kenamju. In deze kamp werden maar liefst 5 waza-ari's toegekend, en allen voor Keano. Deze overwinning bracht hem tot in de halve finale en daarin wachtte het volgende lid van diezelfde judoschool. Hierin wist Keano ook het mooiere judo te laten zien, maar kon dit niet verzilveren met een score. Zijn tegenstrever werd dan ook tweemaal bestraft voor passief vechten. Met nog een halve minuut te gaan kwam Keano dan van iets te ver zijn worp in en werd doorgestuurd naar een -5 achterstand, die hij niet meer wist om te buigen. Met dit verlies kon hij zich klaarmaken voor de strijd om het brons met als tegenstander.... alweer een pupil van hetzelfde team. Die pakte de wedstrijd dan ook aan op dezelfde manier als zijn teamgenoot. Keano kreeg hier twee keer een straf om naar de grond te gaan zonder techniek (slecht inkomen/ kumi kata) en zijn tegenstrever om tweemaal buiten te stappen. Met die straffen op het scorebord werd de scheidsrechter aangewezen om een winnaar aan te duiden. Keano verloor door een (betwistbare) beslissing van de scheidsrechter en viel dus net naast het podium.

TILBURG 05/02/2017 - U13

Op zondag 5 februari was er dan de huldiging van de club zelf. Hierin wil ik jullie toch weer een welverdiende proficiat geven voor de vlekkeloze organisatie. 
We zijn daarop wat vroeger vertrokken om deel te kunnen nemen aan een tornooi in Tilburg (NL). Hier wisten we meteen bij aankomst dat het geen onmogelijke opdracht was om een podiumplaats te behalen aangezien iedereen een prijs in ontvangst mocht nemen.  Keano Humblé werd onderverdeeld in een poule van 5 waarin hij zijn 4 kampen vroegtijdig wist te beëindigen met de ipponzege. Zo kon hij toch de mooiste plaats op het podium in beslag nemen. Hieronder de ontvangst van zijn trofee.


OUD-TURNHOUT 29/01/2017 - U11

Lotte Marlé had er terug zin in om te gaan vechten en wilde meedoen aan het U11-tornooi in Oud-Turnhout. Ze stond er in een poule van vier en na de drie geleverde wedstrijden had ze terug getoond dat ze goud in haar vingers heeft. Ze overwon haar eerste tegenstreefster met een heupworp van +7 (na 39") en vervolgens na 59" met een houdgreep van +7. Het tweede gevecht liet na 9" een score zien van +5 en dit door een heupworp waarna een houdgreep volgde. Haar tegenstreefster kon zich losmaken maar Lotte greep opnieuw in en na 50" eindigde de houdgreep met +10. De derde ronde duurde maar 4" want dan wist Lotte +10 achter haar naam te plaatsen door een heupworp. Uiteindelijk drie zeges met een ipponscore, die haar natuurlijk goud opleverde. Waarvoor onze gelukwensen.

HASSELT 18/01/2017 - U13

Op 18 januari wist Keano Humblé met succes zijn school te vertegenwoordigen op het scholenkampioenschap in Hasselt. Hierbij moest hij 3 maal de tatami betreden en sloot zijn wedstrijden telkens af met ippon, wat hem dus goud opleverde. Hieronder op het podium voor goud.

ZEMST 15/01/2017 - U11 & U13

Zowel Lotte Marlé als Keano Humblé wilden zich in Zemst "warm draaien" vooraleer ze de week nadien met de club naar Erembodegem zouden trekken. Lotte (U11) was in de voormiddag aan de beurt, terwijl Keano (U13) in de namiddag de mat opging. Beiden maakten er een mooie dag van door elk met een gouden medaille naar huis te keren. Aldus een schot in de roos en een proficiat waard.
Lotte wist dit te klaren door haar eerste tegenstreefster met een heupworp van +7 en een houdgreep van +7 te verslaan. In de tweede wedstrijd scoorde ze eerst met een heupworp van +5 en zoals gewoonte ging ze verder met een houdgreep van +10. Haar laatste tegenstreefster verraste haar met een heupworp van -7. De vonken sloegen nu uit de ogen van Lotte, die kort daarop deze achterstand oploste met een houdgreep van +10.
Keano was ingedeeld in een poule van drie. Hierin wist hij met de nodige moeite twee keer te winnen en mocht hij alzo zijn eerste gouden medaille van dit seizoen in ontvangst nemen.

NAAR BOVEN

KEER TERUG