JONGERENTORNOOI TE TIELT

foto (klik)

Swa

ZONDAG 6 NOVEMBER 2022

Tijdens het weekend van 5 en 6 november hadden respectievelijk de Belgische kampioenschappen plaats voor seniores en een kampioenschap voor ploegen. Daar er maar 4 ploegen zich hadden ingeschreven voor zondag 6 november, werd dit geannuleerd en werd er in laatste instantie een jongerentornooi georganiseerd. Twee judoka’s uit onze club voelden zich geroepen om hun kans te wagen, namelijk Noah De Vestele bij de U13 en Elon Vergote bij de U11. Beide judoka’s werden onderverdeeld in een poule van 4, dus 3 keer vechten.

DE VESTELE Noah
VERGOTE Elon

Noah kwam als eerste aan de beurt. Hij was blijkbaar goed gemotiveerd want zijn eerste kamp duurde minder dan een halve minuut. Nadat hij na 15 sec. op voorsprong kwam met een heupworp en deze onmiddellijk liet volgen met een houdgreep was de match geklaard na 26 sec. In zijn tweede wedstrijd deed hij er net iets langer over, namelijk na een dikke minuut vechten wist hij zijn tegenstander in een houdgreep te nemen en zat de wedstrijd er ook op. Zijn derde kamp besliste of hij met goud of met zilver huiswaarts zou keren. Zijn tegenstrever had trouwens ook 2 overwinningen achter zijn naam staan. Spijtig genoeg kon zijn opponent onze judoka verschalken met een heupworp gevolgd door een houdgreep waaruit hij niet meer kon ontsnappen, en moest Noah tevreden zijn met het zilver.
We hebben van Noah mooie en aanvallende judo gezien.
Onze tweede judoka die in het strijdperk trad was Elon Vergote bij de U11. Voor hem was het zijn eerste tornooi. Elon doet nog maar een jaartje judo en kwam hier om ervaring op te doen. Hij was duidelijk onder de indruk en overrompeld door het nieuwe en groots gebeuren.
In het eerste gevecht liet hij zich verrassen door een heupworp, die gevolgd werd door een houdgreep. Waaruit hij niet meer kon ontsnappen en aldus deze kamp verloor. In zijn tweede wedstrijd zagen we al een heel andere Elon vechten. Hij was aanvallend en kwam verschillende keren goed in, maar kon spijtig genoeg niet scoren. De match verliep gelijk opgaand en na twee minuten vechten stond er nog geen score op het bord en was het de scheidsrechter die besliste wie gewonnen had. Jammer genoeg duidde de scheidsrechter zijn tegenstrever als overwinnaar aan. In zijn laatste kamp kwam hij uit tegen een meer ervaren judoka en kon hij niet beletten dat hij werd geworpen met een heupworp en nadien in een houdgreep belandde. Elon behaalde alzo de bronzen medaille.
We hebben Elon in zijn tweede kamp aanvallende judo zien doen wat zeer positief is. Mits wat meer ervaring in de toekomst zal dit zeker leiden tot zijn eerste overwinningen op de wedstrijdmat.

Voor de prestaties in detail:
De Vestele Noah: 1) +3 na 15” door koshi guruma, +3 na 26” door houdgreep; 2) +10 na 1’02” door houdgreep; 3) -3 na 25” door koshi guruma, -3 na 49” door houdgreep. ZILVER.
Vergote Elon: 1) -3 na 5” door koshi guruma, -3 na 16” door houdgreep; 2) Verloren op beslissing; 3) -3 na 5” door koshi guruma, -3 na 16” door houdgreep. BRONS.