VLAAMS JEUGDKAMPIOENSCHAP te TIELT

 Verslag
 +
 foto's (klik)

ZATERDAG 10 FEBRUARI 2018 > U18

Na het provinciaal kampioenschap te Aalter, hadden tijdens het weekend van 10 en 11 februari de Vlaamse kampioenschappen plaats te Tielt. Drie judoka’s uit onze club wisten zich hiervoor te plaatsen, nl. Arun Deleersnyder, Gina-Lisa Perinotto en Robin Roegiest. Robin en Gina-Lisa bij de U18 en Arun in de leeftijdscategorie van U15. Gina-Lisa en Robin kwamen ’s zaterdags op de tatami terwijl Arun ‘s zondags haar wedstrijden diende af te werken. Alle drie met de betrachting om een ticket te bekomen voor de Belgische kampioenschappen, die plaats zullen hebben op 17 en 18 februari te Deurne (Antwerpen). Maar vooraf waren ze er wel aan toe om in Tielt een podiumplaats te bereiken.

GOUD:
PERINOTTO Gina-Lisa


Robin had zich in Aalter geplaatst in de gewichtscategorie tot 46 kg. Nu moest het gebeuren in Tielt waar ze in -46 kg met 13 waren. Onze judoka diende een voorwedstrijd af te werken. Zijn tegenstander kwam uit Bavikhove en die had blijkbaar dikkere forsballen dan Robin. Hij kon immers onze man op -3 plaatsen door een handtechniek om het tenslotte af te maken met een verwurging. Zijn tegenstander won ook zijn volgende kamp en daardoor werd Robin naar de herkansingen verwezen. Hier startte hij erg goed want al na enkele seconden kon hij +3 achter zijn naam schrijven. Spijtig genoeg belandde hij nadien in een houdgreep waaruit hij niet meer kon ontsnappen en zat zijn Vlaams kampioenschap erop. Als eerstejaars U18 heeft hij meer dan behoorlijk zijn best gedaan en aldus terug wat ervaring opgedaan voor de toekomst.
Bij Gina-Lisa waren ze met 12 judoka’s in de gewichtscategorie tot 52 kg. Ook zij moest een voorwedstrijd vechten waarin ze uitkwam tegen een meisje uit Meise. Deze tegenstreefster was de ideale opwarmer voor Gina-Lisa want al na driekwart minuut kon zij haar opponente verschalken met een handworp. Haar tweede tegenstreefster kwam uit Leopoldsburg of een judoka die heel bedreven met counters kon omspringen. Tijdens een aanval van Gina-Lisa met een beentechniek volgde er onmiddellijk een counter van haar opponente. Hier werd geen score toegekend omdat het onduidelijk was naar wie de score diende te gaan. Na amper twee minuten wedstrijd, kon onze meid +3 scoren door een handtechniek. Nadien volgde er nog een straf voor onze poulain om buiten te stappen, maar ze kon een dikke halve minuut voor het einde van de wedstrijd opnieuw +3 scoren en dit opnieuw met een handtechniek. De halve finale was bereikt zodat er nu zeker werd gevochten voor de medailles. In haar derde kamp kwam Gina-Lisa al snel met +3 op voorsprong door een binnenwaartse dijworp. Nadat ze eerst nog werd bestraft om op haar knieën te vallen, kon ze nogmaals +3 maken door een schouderworp waardoor de finale was bereikt. In deze finale trok ze al snel het laken naar zich toe door een verwurging toe te passen zodat haar tegenstreefster gedwongen werd om op te geven. Hierdoor was het goud een feit en had ze haar ticket voor het Belgisch kampioenschap.
Voor de prestaties in detail: KLIK HIER.

ZONDAG 11 FEBRUARI 2018 > U15

CS

Zondag kwamen de U15 jongens en meisjes aan bod, alsook U21 meisjes. Arun behoorde tot de U15-meisjes en lag erop gebrand om een podiumplaats op het Vlaams kampioenschap te behalen. Het lukte net niet, hoewel ze het beste van zichzelf had gegeven en uiteindelijk op de 5de plaats terechtkwam.

De lijst van -57 kg, waarin ze haar wedstrijden moest leveren, bevatte 12 judoka’s. Ze diende eerst een voorwedstrijd weg te werken alvorens in de kwartfinale terecht te komen. Althans als ze dit gevecht won. En dat lukte ook. Haar tegenstreefster kwam uit Hooglede en zij bracht Arun op een achterstand van -3 door een overname op een binnenwaartse dijworp. Maar onze judoka kreeg een halve minuut later haar tegenstreefster onder controle op de grond. En dat maakte ze af met een houdgreep van +10. De volgende uitdaging was tegen een meisje uit Boom/Schelle. Deze laatste greep Arun stevig vast in de kraag. Om niet bijgetrokken te worden, probeerde Arun een afstand te behouden met een gestrekte arm. Dat werd uiteindelijk bestraft. Ook deze situatie van de arm bepaalde het verder verloop van de wedstrijd. Het ontwijken ervan bracht haar buiten de wedstrijdzone, waardoor er een tweede straf volgde. Naar het einde toe verdedigde Arun terug wat te sterk met haar armen en daaruit volgde de derde straf en gevolgde uitschakeling. Doordat haar tegenstreefster de halve finale bereikt had, mocht Arun verder gaan maar dan wel in de herkansingen. Ze begon daarin tegen een Limburgse, die uit Neerpelt kwam. Arun werkte met een zekerheid dit gevecht af met een houdgreep. Het leverde haar +10 op, wat de opening gaf om de laatste stap te zetten, namelijk deze van de derde plaats. Maar ze moest hiervoor voorbij een in Koksijde aangesloten Nederlands meisje geraken. Het werd een stevig gevecht waarin Arun bewees dat ze in Tielt op haar plaats stond. Ze verloor deze wedstrijd maar het lag bijzonder dicht bij elkaar om met een overwinning voor de dag te komen. Haar tegenstreefster kon ze in een houdgreep loodsen, maar na acht seconden geraakte die uit de greep van Arun. Door een grote binnenwaartse beentechniek kwam onze judoka met -3 tegen de mat terecht. Maar een half minuutje later kon ze deze achterstand wegwerken door op haar beurt een binnenwaartse beentechniek toe te passen, die haar +3 opleverde. De klok liep naar het einde toe, toen Arun nog eens probeerde om aan haar voorsprong een +3 of +10 toe te voegen. Maar in de uitvoering ervan zag haar tegenstreefster de kans om haar uit evenwicht te brengen en toe te slaan met een overname van -3. Een ontgoochelende fase die voor Arun zwaar was om te dragen. Het werd een verwerkingsproces waarin we hoe dan ook wilden doordrukken dat ze kon terugblikken op een mooi Vlaams kampioenschap.
Voor de prestaties in detail: KLIK HIER.

FOTO'S
Johnny Martens trok een reeks foto's op het Vlaams kampioenschap te Tielt (waarvan hieronder een selectie).
Men kan ze bekijken als men HIEROP KLIKT


NAAR BOVEN

KEER TERUG