VLAAMS KAMPIOENSCHAP U18+ TE TIELT

ZATERDAG 14 OKTOBER 2017

Een week na de provinciale kampioenschappen, hadden op zaterdag 14 oktober de Vlaamse kampioenschappen plaats te Tielt. De eerste drie konden hier een plaats verwerven voor het Belgisch kampioenschap te Herstal. Eveline Jolie en Rubén Martens hadden zich de week voordien kunnen plaatsen voor deze Vlaamse kampioenschappen.

Bij Eveline, die uitkwam in de categorie tot 78 kg, hadden er zich 10 dames gekwalificeerd. Eveline startte onmiddellijk in de kwartfinale. Zij kwam in haar eerste kamp uit tegen de Brugse Vermeulen Sophie. Nadat haar tegenstreefster bestraft werd voor passief vechten, kan Eveline +3 scoren door een opofferingsworp. Hierna wordt haar opponente nogmaals bestraft voor passief vechten en vervolgens maakt onze judoka een einde aan de kamp door haar tegenstreefster in een houdgreep te nemen.
In de halve finale komt ze tegenover de Ieperse Verbrugghe Kelly te staan. In het begin van de wedstrijd worden beide meiden elk tweemaal bestraft. In de tweede helft van deze match kan Eveline +3 scoren door een opofferingsworp en ook nog eens +10 door een houdgreep.
In de finale staat Hendrikx Doreen uit Neerpelt haar op te wachten. Deze match verloopt in de reguliere wedstrijdduur gelijk opgaand, want beide dames worden bestraft. Eveline eerst voor een valse aanval en haar tegenstander tweemaal voor passief vechten. In de golden score wordt Eveline opnieuw bestraft en deze keer ook voor passief vechten. Na dik tweeënhalve minuut vindt Eveline een opening en kan ze met een opofferingsworp +3 scoren en wint ze alzo de gouden medaille en een ticket voor het Belgisch kampioenschap. Bijkomend behaalde ze ook nog eens een shiaipunt, waardoor ze haar totaal verhoogde van 4,5 naar 5,5 punten.
Bij Rubén Martens waren er 16 judoka’s komen opdagen in de -60 kg categorie. Onze man kwam in zijn eerste kamp uit tegen Jachichanov Zelimkhan, een judoka uit Ardooie. Rubén moet in deze kamp eerst -3 toestaan door een beentechniek en nogmaals -3 door een overname van zijn tegenstander. In deze actie bezeert Rubén zich en is het voor hem moeilijk om deze kamp verder te zetten en geeft daardoor op. Zijn tegenstrever verliest zijn volgende wedstrijd waardoor Rubén niet kan herkansen en zijn tornooi zit erop. Voor de prestaties in detail: KLIK HIER.

JOLIE Eveline

Johnny Martens trok een reeks foto's op het Vlaams kampioenschap te Tielt. Men kan ze bekijken als men HIEROP KLIKT

Foto links:
Eveline en het emotionele ongeloof dat ze Vlaams kampioen is geworden

Foto rechts:
Eveline en het resultaat op het podium

Foto links:
De podiumjudoka's waaronder Eveline met haar gouden medaille

Foto rechts:
Eveline en coach François, allebei fier op de foto