BATTLE OF THE KYU'S te WACHTEBEKE

ZATERDAG 2 DECEMBER 2017

In Wachtebeke organiseerde het Oost-Vlaams Judocomité een nieuwe formule voor judoka’s die nog geen zwarte gordel behaald hadden. Op het programma stonden wedstrijden voor gele en oranje gordels samen en hetzelfde met de groene, blauwe en bruine gordels. Het had deze keer een iets betere opkomst dan het vroegere Regenboogtornooi. Er trokken twee leden uit onze club naar Wachtebeke en alle twee kwamen ze terug met een medaille.

Robin Roegiest vocht in een poule van vijf met een gewichtsklasse van -46 kg. Met een teveel aan 600 g was dit de eerste keer dat hij daarin vocht. In zijn eerste wedstrijd ging hij al meteen tegen de judomat en dit door een schouderworp van -3. Zijn tegenstrever koppelde er een houdgreep aan vast wat Robin met -10 deed verliezen. Het  tweede gevecht verliep beter en ondanks een straf om niet aan te vallen kon hij deze kamp winnen door een schouderworp van +3. In de volgende ronde kreeg hij het voor elkaar om half wedstrijd een houdgreep van +10 aan te zetten. En het vierde gevecht trok hij ook naar zich toe, hoewel zijn tegenstrever daar ook een rol in speelde. Robin had +3 kunnen scoren door een schouderworp, maar zijn tegenstrever liep tegen drie straffen aan en dat betekende de uitsluiting en +10 voor Robin. Met deze uitslag eindigde hij op de tweede plaats en ontving hij aldus zilver.
Arun Deleersnyder was ingedeeld in een poule van vijf, met -57 kg als gewichtsklasse. Naast deze poule, die voorzien was voor groene, blauwe en bruine gordels, was er ook een gepland voor gele en oranje gordels, maar enkel één meisje was opgekomen. Daardoor werd aan de meisjes waartoe Arun behoorde, gevraagd of er vrijwilligers waren die tegen dit meisje (gele gordel) wilden vechten. Arun en nog een meisje uit Wetteren zagen daar geen probleem in. Na het afwerken van hun eigen poule konden ze dus nog eens op de mat komen. Wel was er enkel een medaille voorzien voor het meisje met de gele gordel.
Arun startte haar eerste wedstrijd tegen een meisje uit Neerpelt. Door een beentechniek kwam ze met +3 op voorsprong maar even later volgde er een overname van -3. Deze gelijke stand wist ze weg te werken door een houdgreep van +10, ook al omdat haar tegenstreefster opgaf. Het tweede gevecht kon ze naar zich toetrekken met een voorsprong van +3 door een achterwaartse opofferingsworp. Deze voorsprong behield ze tot het einde. Haar derde tegenstreefster kwam uit Wetteren en lijkt momenteel voor haar een probleem te zijn om daar tegen te winnen. Arun viel voldoende aan maar dikwijls gebeurde dat met onvoldoende evenwicht van zichzelf. Hierdoor werd ze twee keer gecounterd met telkens -3. Aan het einde was het alles of niets om die achterstand weg te werken, maar dat werd afgestraft met -10 door een beentechniek als tegenworp. Het laatste gevecht deed haar eventjes trillen toen ze -3 moest toestaan door een handtechniek. Uiteindelijk kon ze naar het einde toe er een ommezwaai aan te geven door een houdgreep van +10. Buiten wedstrijd kwam dan het gevecht tegen het meisje met de gele gordel. Arun deed het voorzichtig maar had geen moeite om +3 en +10 te scoren met telkens een beentechniek. In haar poule stond zij met nog een meisje op drie overwinningen. Daarop werd gekeken naar het puntensaldo en daarin had Arun 23 p. achter haar naam staan en het andere meisje 16. Waardoor Arun goud behaalde. Voor de prestaties in detail: KLIK HIER.

DELEERSNYDER Arun

ROEGIEST Robin

Robin mocht het podium op voor zilver, terwijl Arun de top beklom voor goud

Foto's:
Camiel Saelens