KAPOENENONTMOETING te WACHTEBEKE

 Verslag
 +
 foto's (klik)

ZATERDAG 2 DECEMBER 2017

Na de wedstrijden van de Battle of the kyu’s, die het Oost-Vlaams Judocomité had ingericht, organiseerde JC Wachtebeke in de late namiddag een kapoenenontmoeting met verschillende uitgenodigde clubs, zoals Zelzate. Wij konden 10 judoka’s verzamelen en zij leverden samen 19 wedstrijden en dit in een gemoedelijke sfeer.

Een kapoenenontmoeting kan natuurlijk niet vergeleken worden met wedstrijden van hun oudere vrienden, maar hier en daar steekt er soms wel eentje uit die met de normaal gebruikte technieken eens durft flirten. Maar hoe dan ook, winst of verlies, het is voor hen feest  wanneer ze op het einde een medaille mogen ontvangen. Op één na vocht ieder van onze judoka’s in een poule van drie.
Heda Khaidarov was ons enig meisje die erbij was en voor het eerst nam ze aan zo’n ontmoeting deel. Daarbij mocht ze als eerste beginnen. En ze deed het prima, want ze won goud. De eerste wedstrijd won ze met twee keer +3 uit beentechnieken en het tweede gevecht won ze opnieuw maar nu op beslissing, want de eindstand eindigde gelijk, nl. +3 en -3. Dan was het uitkijken hoe het onze jongens zouden doen. Bilal Adaev verloor zijn eerste wedstrijd met -3 en -10 door beentechnieken. Daarna won hij het tweede gevecht met +3 door een heupworp en +10 door een houdgreep. Hij mocht op de foto voor zilver. Ibrahim Adaev moest het eerst opnemen tegen clubgenoot Islam Adaev. Hiertegen verloor Ibrahim met -3 uit een overname en -10 door een houdgreep. Zijn tweede kamp won hij nadien met +3 door een heupworp. Met deze uitslag eindigde hij op zilver. Islam had dus gewonnen van Ibrahim maar ook zijn tweede wedstrijd won hij. Dat lukte door een heupworp van +3 en een schouderworp van +10. En alles winnen betekent goud. Stef Bracke moest het stellen met brons. Hij zag in zijn eerste wedstrijd een beentechniek van -10 op hem afkomen. In de tweede ronde vielen er geen punten en dan moest er beslist worden. Wat hij spijtig genoeg verloor. Salah KJI deed er voor het eerst aan een wedstrijd mee en kwam al direct terecht tegen clubgenoot Ward Van de Walle. Hiertegen was hij niet opgewassen en verloor dit gevecht met een schouderworp van -10. De volgende kamp verliep heel wat beter want door twee heupworpen van elk +3 won hij dit gevecht. En dat deed hem op zilver eindigen. Ward zette na Salah zijn zegetocht verder en kreeg goud omdat hij zijn volgende tegenstrever versloeg met een schouderworp van +3 en een houdgreep van +10. Dilano Van Acker kreeg in zijn poule te maken met twee sterke tegenstrevers. Hij deed wel zijn uiterste best maar uiteindelijk verloor hij zijn eerste gevecht door een schouderworp van -10, terwijl de tweede ronde eindigde op -3 door een heupworp en een houdgreep van -10. Hij ontving later brons. Ylias Van den Bossche was de enige die in een poule van twee zat en aldus maar één keer kon vechten. The Best of Three (de tweede of derde keer tegen dezelfde tegenstrever vechten) is immers bij de kapoenen niet toegestaan. Door een beentechniek van -10 verloor Ylias deze kamp en eindigde daardoor op zilver. Yannick Vanswijgenhoven zette coach Pim flink aan het werk. Althans schrijfwerk. Yannick belandde immers vier keer tegen de mat. Eerst gebeurde dat met een beentechniek van -3, vervolgens kreeg hij te maken met twee schouderworpen van telkens -3 en uiteindelijk volgde er nog eens een schouderworp van -10. Nadat Pim zijn zweet had afgeveegd, mocht Yannick nog een tweede kamp leveren. Hij deed er zijn best maar kon niet beletten dat hij tegen een schouderworp van -3 aanliep. Hierdoor eindigde hij op brons. Voor de prestaties in detail: KLIK HIER.

GOUD:
ADAEV Islam
KHAIDAROV Heda
VAN DE WALLE Ward

ZILVER:
ADAEV Bilal
ADAEV Ibrahim
KJI Salah
VAN DEN BOSSCHE Ylias

BRONS:
BRACKE Stef
VAN ACKER Dilano
VANSWIJGENHOVEN Yannick

FOTO'S

Hiernaast vlnr:
Heda Khaidarov,
Islam Adaev,
Ward Van de Walle,
Bilal Adaev,
Ibrahim Adaev

 

 

 

 

Foto's
Camiel Saelens

Hiernaast vlnr:
Salah KJI,
Ylias Van den Bossche,
Stef Bracke,
Dilano Van Acker,
Yannick Vanswijgenhoven

 

 

 

 

Foto's
Camiel Saelens

NAAR BOVEN

KEER TERUG