U11- en U13-ONTMOETINGEN te WETTEREN

ZATERDAG 5 MEI 2018

Wetteren is zowat de afsluiter van de U11- en U13-ontmoetingen in onze provincie, alvorens de zomervakantie zijn intrede doet. Ondanks het mooie weer waren er nog tal van judoka's afgekomen en daaronder tien judoka's uit onze club. Hier en daar zorgde onze groep voor verrassingen maar mooi was dat Amina KJI er haar eerste gouden medaille behaalde.

U11 (PUPILLEN)

KJI Amina

VANDENDAELE Alexei

KJI Omaima
OSIEV Temirkhan
VAN ACKER Dilano
VAN DEN BOSSCHE Ylias
VAN DE WALLE Ward

Onze groep U11 bestond uit zeven judoka's, waaronder de gezusters KJI. Een van hen was Amina en zij zorgde ervoor dat goud op tafel kwam te liggen. Het eerste gevecht was bijna een minuut ver of Amina wist kort na elkaar twee keer +3 te scoren en dit door een beentechniek en een houdgreep. De volgende tegenstreefster versloeg ze met een heupworp van +3 en een houdgreep van +3. Het kortste gevecht was in de laatste ronde want na 10 seconden was het +3 door een heupworp, die meteen gevolgd werd door een houdgreep van +3. Zuster Omaima leek haar te volgen, althans toen we haar bezig zagen in de eerste wedstrijd. Ze werkte deze kamp af met twee heupworpen van +3 en +10. Maar daarna liep het mis. De tweede ronde was vrij snel gedaan door een heupworp van -10. Ook de derde wedstrijd ervoer ze met een nederlaag door een heupworp van -3 en een houdgreep van -3. Wat haar deed eindigen op brons. Alexei Vandendaele zorgde ervoor dat er een zilveren medaille tussen zat. Het goud moest hij missen doordat hij zijn eerste wedstrijd verloor toen hij in een houdgreep van -10 terechtkwam. Maar daarna verliepen zijn wedstrijden op wieltjes. Zo won hij het tweede gevecht uit een heupworp van +3 en een houdgreep van +3. Eindigen deed hij in zijn derde ronde met een beentechniek van +3 en een houdgreep van +3. Ward Van de Walle deed een greep naar het brons hoewel hij verdienstelijk was om snelle aanvallen op te zetten. Zijn eerste wedstrijd eindigde zonder punten waardoor de scheidsrechter moest beslissen wie de overwinnaar was en zijn hand ging terecht de richting van Ward uit. In de tweede ronde liet hij zich verrassen door een heupworp van -10. De laatste wedstrijd eindigde in een grondgevecht, die Ward verloor door een opgave in een houdgreep (-10). De drie overige judoka's geraakten in Wetteren aan geen overwinning in hun poule. Temirkhan Osiev vocht in een poule van drie en daarin verloor hij het eerste gevecht door een houdgreep van -10. In de volgende kamp kwam hij een beentechniek en een schouderworp van elk -3 tegen. Voor hem bleef het bij brons. Dilano Van Acker kwam in zijn eerste twee wedstrijden op voorsprong met +3. Eerst door een beentechniek en in de tweede kamp door een overname. Maar die verdampten daarna. In het eerste gevecht met twee keer -3 door een heupworp en een houdgreep en in de tweede ronde door een overname van -10. Het bleek zijn dagje niet te zijn toen hij ook nog eens de derde wedstrijd verloor door een houdgreep van -10. Ylias Van den Bossche kon het ook niet waarmaken in Wetteren en moest daarna, net zoals Dilano, om het brons gaan. Hij verloor zijn eerste gevecht door een beentechniek van -10. Door een overname van -3 belandde hij op de grond waar hij vervolgens het gevecht verloor door een houdgreep van -3. Daarna sloot hij zijn derde kamp af met een heupworp van +3 en een houdgreep van +3.

U13 (MINIEMEN)

OSIEV Arslanbek
KHATUEV Elbek

HESTA Katto

Onze miniemen hadden blijkbaar vakantie genomen want in Wetteren waren ze maar met drie. Voor Arslanbek Osiev was daarbij het jammerlijke dat er geen tegenstrever was komen opdagen die rond zijn gewicht zat. Hij mocht in dit geval wel voor goud gaan maar zonder dat er toeters en bellen aan te pas kwamen. Katto Hesta liet in Wetteren haar eerste mooie overwinning zien en dat deed ze met een achterwaartse opofferingsworp van +3 en verderop met een beentechniek van +3. In de tweede ronde kwam ze wat te hoog in om een beentechniek toe te passen. Haar tegenstreefster zag daar brood in om meteen een tegenworp van -3 te plaatsen en die te laten volgen door een houdgreep van -3. Uiteindelijk bleef het bij brons want ook haar laatste wedstrijd verloor Katto met een houdgreep van -10. Elbek Khatuev vocht zowat op hetzelfde ogenblik als Katto. Maar hij wist wel een mooi parkoers af te leggen dat op goud eindigde. Zijn eerste tegenstrever liet hij sneuvelen in een houdgreep van +10. Aan deze winst voegde hij de volgende ronde terug een ipponzege toe. Dat gebeurde door een tegenworp (opofferingsworp) van +10. Het derde gevecht liet een twijfel zien toen hij al na 7 seconden op -3 kwam te staan door een tegenworp. Maar naar het einde toe kon hij de rollen omkeren en wist hij zijn tegenstrever in te pakken met een houdgreep van +10.

Voor de prestaties van U11, U13 in detail: KLIK HIER.

Foto's getrokken tijdens
het verloop van U13

Links boven:
Elbek Khatuev, met daarnaast zijn gevecht

Midden boven:
Katto Hesta, met daarnaast haar gevecht

Links onder:
Bekijken van de lijsten,