Aanspreekpunt Integriteit

Kunnen sporten in een veilige omgeving is een noodzakelijke voorwaarde om alle leden te laten groeien. De club werkt daarom met een aanspreekpersoon integriteit  (API):
…………….

Als sporter, ouder, trainer, bestuurder of andere vrijwilliger van onze sportclub kan je bij haar terecht met een vraag, vermoeden of klacht over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag.

Heb je bijvoorbeeld te maken met pesten, (seksueel) ongewenst gedrag, geweld, discriminatie, chantage, … . Merk je tijdens je sportactiviteiten dat er handelingen gebeuren die voor jou niet aanvaardbaar zijn of waar je een slecht gevoel bij krijgt, dan kan je haar daarover aanspreken.

Je kan haar bereiken door een e-mail te sturen naar …….mail… of door haar te bellen
Tel …. . Spreek zeker een boodschap in wanneer je haar niet onmiddellijk aan de lijn krijgt. Zo weet ze wie je bent en waarover het gaat. Ze zal je dan zo snel mogelijk terug contacteren. Je kan ook via e-mail of telefonisch een persoonlijke afspraak maken met haar.

Je kan haar soms ook treffen in de buurt van de trainingszaal. Spreek haar gerust aan.

Als Club-API luistert ze naar je vraag of verhaal. Ze behandelt jouw melding in alle discretie en verleent je advies over de mogelijke vervolgstappen of doorverwijzing. Dit zonder zich inhoudelijk in de zaak te verdiepen of aan waarheidsvinding te doen.

Verder formuleert de API ook adviezen over preventieactiviteiten binnen de club en helpt het bestuur met het realiseren van initiatieven op dat vlak.

Samen gaan we voor een gezonde en veilige sportomgeving!

Blijf op de hoogte!

Ontvang de laatste nieuwtjes automatisch in je mail.