Verschillende leeftijdsgroepen

Hieronder kunnen jullie kennismaken met de verschillende leeftijdsgroepen van de Koninklijke Judoclub van Zelzate. Alle trainingsmomenten hebben een bepaalde leeftijdsgroep als doelgroep. Zo werken we met drie jeugdgroepen (6-14j). Daarnaast organiseren we 1 keer per jaar specifieke lessenreeksen “judofeeling” voor kinderen uit de 3de kleuterklas. En er zijn trainingsmomenten waar de volwassenen (+14j) het doelpubliek zijn. In functie van de graadsverhogingen vanaf oranje gordel worden er ook technische trainingen aangeboden.


kleuter judo


Kleuters

 

Twee keer per jaar organiseert Koninklijke Judoclub Zelzate een lessenreeks van 5 kleutertrainingen.  Ze zijn bedoeld voor kinderen uit de derde kleuterklas. Op een speelse manier maken ze kennis met judo. Hierbij is er aandacht voor algemene motoriek, maar ook voor zelfvertrouwen, vriendschap, leren in groep en speelse methodieken.


 


6 – 14-jarigen

Deze trainingen richten zich op kinderen van 6 tot 14 jaar oud. De nadruk ligt op de ontwikkeling van de algemene motoriek en judospecifieke vaardigheden. Er is aandacht voor lenigheid en techniek, maar zeker ook voor zelfvertrouwen, discipline en persoonsontwikkeling.

De – 14-jarigen worden verder onderverdeeld naar leeftijd (bv. tot 7 jaar, 8-10 jaar, 10-13 jaar) en kleur van hun gordel. Kinderen die wat meer uitdaging willen mogen in overleg met ouders en trainers ook met de hogere leeftijdsgroep meedoen.


vollwassen voor training


+ 14-jarigen/volwassenen

Vanaf 14 jaar kan men deelnemen aan deze trainingen. Het trainingsniveau wordt stelselmatig opgedreven, de intensiteit van de trainingen ligt hoger. Zowel recreanten als wedstrijdjudoka’s kunnen hier terecht. Je conditie onderhouden of verbeteren, werken aan je zelfvertrouwen of uithouding, alle spanning eraf trainen, nieuwe vriendschappen uitbouwen,… . Alle mogelijke motieven en doelen kunnen een motivatie zijn om als recreant of op latere leeftijd van start te gaan met judo.

Wie graag het competitieve aspect van judo wil komt ook aan z’n trekken.  Techniek, lenigheid, tactisch inzicht, stabilisatietraining, krachtopbouw, looptraining, … Deze ruime variatie aan trainingsonderdelen dienen om hen voor te bereiden op de wedstrijden en hun persoonlijke doelen te bereiken.


Blijf op de hoogte!

Ontvang de laatste nieuwtjes automatisch in je mail.